Η Τουρκία συνέλαβε 34 μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Σε ένα νέο βήμα για να «λειάνει» τις διαθέσεις του Καΐρου προέβη η Τουρκία, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Asharq Al-Awsat μετά τις δηλώσεις του Αιγύπτιου ΥΠΕΞ ότι αναστέλλονται οι συνομιλίες με την Τουρκία.

Η Τουρκία συνέλαβε 34 μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που κάλεσαν σε διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα που θα πραγματοποιηθεί

στην Αίγυπτο στις 11 Νοεμβρίου. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δημοσιογράφοι και ότι τα άτομα αυτά συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο προς απέλαση με το αιτιολογικό ότι αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια με τον κωδικό "G78" .

Ο Hossam al-Ghamry, δημοσιογράφος και πρώην αρχισυντάκτης του φιλο-Μουσουλμανικού Αδελφού καναλιού Al-Sharq, ανακοίνωσε στο Twitter ότι οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας τον κράτησαν στο σπίτι του και ότι μπορεί να απελαθεί χωρίς να προσδιορίσει τον προορισμό του.

Ο Γκάμρι είχε καλέσει σε διαδηλώσεις στην Αίγυπτο στις 11 Νοεμβρίου και ενθάρρυνε βίαιες διαδηλώσεις κατά του προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Η εφημερίδα Asharq Al-Awsat το περιέγραψε ως "ένα σοβαρό βήμα στη διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων με το Κάιρο, παρά την αργή πρόοδο".

Διαβάστε επίσης: Η Αίγυπτος διέκοψε τον διάλογο με την Τουρκία – Ποιοι οι λόγοι

Keywords
Τυχαία Θέματα