Ερντογάν: Οι ΗΠΑ δεν μας πρόσφεραν τους ίδιους όρους με Ρωσία

Στο ζήτημα της προμήθειας των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 επανήλθε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι η Ουάσιγκτον δεν κατάφερε να προσφέρει στην Τουρκία τους ίδιους όρους με την Ρωσία.

«Οι ΗΠΑ απέτυχαν να δώσουν στην Τουρκία μία συμφωνία για το σύστημα αεράμυνας Patriot, όμοια μ' αυτή που υποβλήθηκε από τη Ρωσία

για τους S-400» τόνισε, χαρακτηριστικά, σε ανακοίνωσή του.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, κάλεσε την Τουρκία να επιλέξει «αν θα παραμείνει σημαντικός εταίρος στο ΝΑΤΟ ή θα υπονομεύσει τον συνασπισμό, αποκτώντας τους ρωσικούς S-400».

Είχε προηγηθεί απόφαση του Πενταγώνου για την αναστολή της παράδοσης εξοπλισμού, ο οποίος σχετίζεται με το πρόγραμμα των F-35, λόγω της προμήθειας των ρωσικών πυραύλων από την Άγκυρα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2017, Μόσχα και Άγκυρα υπέγραψαν συμφωνία για την προμήθεια των S-400, με τον Ερντογάν να ανακοινώνει τον Μάρτιο ότι η συμφωνία έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Οι S-400 είναι ένα νέας γενιάς ρωσικό πυραυλικό σύστημα, με δυνατότητα να φέρει τρεις διαφορετικού τύπου πυραύλους, ικανούς να καταστρέψουν εναέριους στόχους σε μικρή αλλά και σε εξαιρετικά μεγάλη απόσταση.

Πηγή: Sputnik

Keywords
Τυχαία Θέματα