Συμβουλές για καλύτερους «ηγέτες» στο επόμενο Life Changing Ideas

Η καινοτόμα σειρά ομιλιών "Life Changing Ideas", του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και της Globaltraining, με μεγάλο χορηγό και συμπαραστάτη την Ελληνική Τράπεζα, συνεχίζει δυναμικά, αυτή τη φορά με μία ενδιαφέρουσα ομιλία από τον Julian Birkinshaw, διεθνούς φήμης Καθηγητή Στρατηγικής &Επιχειρηματικότητας του London Business School. Αξίζει να σημειωθεί

ότι ο Birkinshaw, ο οποίος έρχεται στην Κύπρο για την ομιλία του στις 11 Απριλίου, έχει συμπεριληφθεί τρεις φορές στη λίστα των πιο σημαντικών Management Thinkers, “Thinkers50”.

Όπως θα αναλύσει εις βάθος ο Καθηγητής Birkinshaw, η πρόκληση του να είναι κάποιος καλό «αφεντικό» και αποτελεσματικός ηγέτης καθίσταται σήμερα μεγαλύτερη αναγκαιότητα για τους οργανισμούς, εξαιτίας του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, το οποίο επηρεάζεται από την χρήση αναπτυσσόμενων τεχνολογιών. Ως αποτέλεσμα ενός ραγδαία μεταβαλλόμενου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ολοένα και συχνότερα οι ηγέτες και διοικούντες ομάδων αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να χάσουν τον προσανατολισμό τους και να παραμελήσουν την ηγεσία του ανθρώπινου δυναμικού και της ομάδας τους γενικότερα.

Επιπλέον, κατά την ομιλία του, ο Καθηγητής, και συγγραφέας 14 βιβλίων στους τομείς της διοίκησης και ηγεσίας, θα εστιάσει στα ακόλουθα:

Χαρακτηριστικά και ιδιοσυγκρασία των καλών ηγετώνΙκανότητα να διοικούν μέσα από τρεις σημαντικές πτυχές/τομείς διοίκησης, οι οποίες αλληλοεπιδρούν και ενισχύουν η μια την άλλη:Διοίκηση εαυτού - αναγνωρίζοντας τα δυνατά και αδύνατα σημεία τουςΔιοίκηση άλλων - οι αποφάσεις που λαμβάνονται για τον οργανισμό και η καθαυτή διοίκηση των ανθρώπωνΔιοίκηση σε διευρυμένο επίπεδο - συνεργασίες και σχέσεις με εταίρους, πελάτες, προμηθευτές και αντίληψη επιχειρηματικού περιβάλλοντοςΔιορατικότητα για να διοικούν με διαφάνεια, απλότητα και πειθώ σε σχέση με το όραμα τους

Τη σειρά ομιλιών “Life Changing Ideas” στηρίζει η ΟΠΑΠ Κύπρου και η Wargaming, με χορηγούς επικοινωνίας το Sigmalive και το Economy Today. Οι ομιλίες είναι ανοικτές προς το ευρύ κοινό και πραγματοποιούνται στο CINE STUDIO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, μεταξύ 18.00 και 20.00. Απευθύνονται σε εκτελεστικούς διευθυντές, επιχειρηματίες, μέλη διοικήσεων, δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς και φοιτητές, ενώ η προσεχής ομιλία αφορά ιδιαίτερα όσους διοικούν ομάδες.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 77778030 και για αγορά εισιτηρίων-κρατήσεις στη σχετική ιστοσελίδα: www.ideas.unic.ac.cy. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Keywords
Τυχαία Θέματα