Ο Γαβαλάς για τη μαφία των φυλακών: Η ερώτηση δολοφόνου και το δώρο από τους «Πυρήνες» (vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στους «Αταίριαστους» βρέθηκε σήμερα ο Λάκης Γαβαλάς και μεταξύ άλλων μίλησε για τη «μαφία των φυλακών» και τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως

«Φυσικά το έχω βιώσει. Θέλω να χαιρετίσω και να δώσω κουράγιο σε όλους τους φυλακισμένους είτε είναι στο Μεταγωγών στον Κορυδαλλό, είτε είναι στις κλειστές φυλακές».

«Οι φυλακές είναι μια κλειστή κοινωνία όπως είναι και η κοινωνία μας. Υπάρχει μαφία, υπάρχουν καλοί άνθρωποι,

υπάρχουν κακοί. Υπάρχουν τσαμπουκάδες που κάθε τόσο τους βγαίνει το ένστικτο να τσακωθούνε και υπάρχουν οι άγγελοι, οι άνθρωποι που διαβάζουν βιβλία, που δουλεύουν στα τυπογραφεία».

Το δώρο που του έκαναν οι «Πυρήνες της Φωτιάς»

«Εμένα μου είχαν κάνει δώρο οι Πυρήνες της Φωτιάς ένα πολύ ωραίο ντοσιέ δερμάτινο, το lak με αφιέρωση. Είναι άνθρωποι οι οποίοι δουλεύουνε και θέλουν να σωφρονιστούν. Υπάρχουν και φύλακες οι οποίοι σωφρονίζουν και άλλοι που σε τρελαίνουν. Αλλά είναι η ίδια η κοινωνία. Ήμουν σε μια πτέρυγα που λεγόμασταν οι υψηλού κινδύνου γιατί ήμασταν πιο επώνυμοι και μπορούσες να τον προκαλέσεις να σου κάνει κακό. Δεν είχαμε καμία προστασία. Ερχόντουσαν άνθρωποι με μακιγιάζ φοβερό. Ερχόντουσαν με μπλε μάτια, παραποιημένα… Λες και είχαν έρθει από ξενύχτι».

Στην ερώτηση αν υπάρχουν ομάδες που ελέγχουν πράγματα έξω από τη φυλακή ο Λάκης Γαβαλάς απάντησε: «Νομίζω ναι. Και μέσα και έξω από της φυλακή. Όπως και απ’ έξω διαχειρίζονται πράγματα και μέσα. Και αυτό ξεκινάει από ψηλά. Δεν ξεκινάει από τον κάθε individual, από τον κάθε απλό άνθρωπο. Διακινούν πράγματα και καταστάσεις στις φυλακές και από μέσα και από έξω. Είναι μια κοινωνία και έχει μια δράση».

Οι απειλές σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους

«Ναι υπάρχουν. Όταν κάποιος είναι μέσα εκεί και βράζει συνέχεια ή θα τσακωθεί με τον δίπλα του ή προκαλεί φασαρίες. Οι φυλακές δεν είναι ωραίο πράγμα, ειδικά οι ελληνικές φυλακές. Εγώ θυμάμαι ήταν ο Ρουπακιώτης όταν είχε έρθει να μας δει του λέω: «Βλέπετε τις συνθήκες;». Δεν μπορείς σε έναν θάλαμο ο οποίος είναι για δύο άτομα να βάζετε τέσσερα ή πέντε. Γιατί είναι λογικό ότι κάποια στιγμή θα εκραγούν αυτοί οι άνθρωποι. Δεν μπορούνε. Και να θέλεις να τους βάλεις σε μια ηρεμία δεν υπάρχει περίπτωση».

Μου είπαν αν θέλω να «εξοντώσουν κάποιον»

«Όταν μπήκα κάποιος άνθρωπος μου είπε: “Θέλεις να εξοντώσουμε κάποιον;”. Κάποιος πολύ μεγάλος που ήταν μέσα στη φυλακή. Του είπα όχι δεν θέλω. Εγώ έχω τιμωρηθεί, δύο ακόμα άνθρωποι που είναι τιμωρημένοι είναι η οικογένειά μου και δεν θέλω να συμβεί κάτι κακό. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Από εκείνη τη στιγμή και μετά σας το λέω και ανατριχιάζω όλοι με έλεγαν κ. Γαβαλά, κανείς δεν ήρθε κοντά μου να μου κάνει κάτι κακό.

Υποτίθεται ότι εγώ θα έπρεπε να έχω μια συνοδεία, που θα με βοηθούσε να περνάω τους διαδρόμους. Δεν είχα βέβαια κανέναν, εδώ δεν είχαν υπαλλήλους αρκετούς να κάνουν τη βάρδια τους και να φυλάνε τους κρατούμενους. Είχα τον απόλυτο σεβασμό. Έχω όμως και αυτό το εκτόπισμα όμως όταν θέλω κάτι στη ζωή μου».

Με κάρτες η πληρωμή

«Όχι δεν κυκλοφορεί χρήμα. Κυκλοφορούν όμως οι κάρτες τηλεφώνων. Δηλαδή κάποιος για να καθαρίσει μέσα εκεί του δίνεις μια κάρτα των 10 ευρώ και μπορεί να σου κάνει μια διευκόλυνση. Δηλαδή έτσι διακινείται το χρήμα. Εγώ εκεί που έζησα δεν την βρήκα και πολύ μαφιόζικη την κατάσταση. Άκουγα όμως σε κάποιες πτέρυγες που είναι πάρα πολλά τα άτομα και υπάρχει μια βοή του μυαλού, της σκέψης και του χώρου ότι γινόντουσαν διάφορα. Δηλαδή βάζανε φωτιές απειλούσαν τους φύλακες. Είναι σκληρό το πράγμα της φυλακής.

Σε ότι έχει να κάνει με τα κινητά τηλέφωνα ο Λάκης Γαβαλάς είπε: Υπήρχαν πέντε κινητά τηλέφωνα οι οποίοι σου τα δίνανε και στη συνέχεια σε καταδίδανε για να έρθουν να στα πάρουν… Στην εποχή μου μπορεί να είχα δει δύο κινητά όλα και όλα. Έπρεπε να υπάρχει μια αίθουσα ελεγμένη να πάει κάποιος να βάλει το κομπιούτερ του, να δουλέψει κάπως, να είναι ελεγμένο. Αυτό το πράγμα ότι σου απαγορεύει ειδικά σε κάποιους σαν και εμάς που είχαν επιχειρήσεις. Εγώ περίμενα στην ουρά με τις μυγούλες γύρω γύρω. Μιλούσα και με τις μύγες. Δεν είχα πρόβλημα. Το έζησα αντρικά και πολύ ωραία το θέμα μου. Και έτσι ήθελα. Να σας πω γιατί. Γιατί αν κάποιος σου κάνει διευκόλυνση, την επόμενη φορά θα σε γδύσει. Ο κάθε κρατούμενος πρέπει να ξεχάσει τι είχε έξω και να μπει σε mood φυλακής».

Τι είπε για τον Πολάκη

Τέλος ο Λάκης Γαβαλάς αναφέρθηκε στον Παύλο Πολάκη: «Τον σέβομαι γιατί έχει το μισό από το όνομα. Λάκη. Πρέπει να του βάλουμε και ένα πο ακόμα. Ποπο-Λάκη, φτάνει πια… Να τελειώσει αυτή η μαγκιά».

Για τον Καρλ Λάγκερφελντ

«Έκανε έναν πολύ ωραίο κύκλο, μεγάλο. Ήταν συνεχιστής ενός brand name, της Channel». Αναφέρθηκε δε και στη γάτα του διάσημου σχεδιαστή, η οποία θα κληρονομήσει μέρος της περιουσίας των 150 εκατ. λιρών και ταξιδεύει μόνη της με ιδιωτικό λίαρ τζετ.

Δείτε ακόμη:

Γαβαλάς: Ήμουν παντρεμένος με γυναίκα, αλλά άρχισα να κουνάω περίεργα… (vid)

Το άρθρο Ο Γαβαλάς για τη μαφία των φυλακών: Η ερώτηση δολοφόνου και το δώρο από τους «Πυρήνες» (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα