Ερντογάν: Ο Άσαντ δεν έχει θέση στο μέλλον της Συρίας

Ο Άσαντ, ο οποίος δολοφόνησε το λαό του, δεν έχει θέση στο μέλλον της Συρίας, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έπειτα από τη λήξη των εργασιών της Συνόδου των G20, προσθέτοντας ότι ο Άσαντ έχασε αυτή την ευκαιρία προ πολλού.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι ο κύριος στόχος αυτής της διαδικασίας είναι “η διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, η κάθαρση από την τρομοκρατία και η επίτευξη μιας πλουραλιστικής, δημοκρατικής και νόμιμης δομής”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι το

πιο σημαντικό αποτέλεσμα της Συνόδου των G20 είναι η ισχυρή στάση απέναντι στην τρομοκρατία, προσθέτοντας ότι η Σύνοδος ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Ανέφερε ακόμη ότι είναι μεγάλο λάθος να συνδέεται η τρομοκρατία με οποιαδήποτε θρησκεία. Όπως είπε "μια τέτοια στάση είναι η μεγαλύτερη προσβολή που μπορεί να γίνει για τα μέλη μιας θρησκείας, η μεγαλύτερη ασέβεια επειδή για όλες τις θρησκείες το δικαίωμα στη ζωή είναι ιερό".

Για τους πρόσφυγες, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι δεν πρέπει οι μετανάστες να συνδέονται με την τρομοκρατία. Είπε ακόμη ότι θα γίνουν μακροπρόθεσμες προετοιμασίες. "Θα εργαστούμε από κοινού με τις άλλες χώρες με σκοπό την ενίσχυση ικανότητας για διοίκηση αυτού του ρεύματος των μεταναστών. Καλούμε όλες τις χώρες στο πλαίσιο των διεθνών δυνατοτήτων τους να αυξήσουν τη συμβολή τους προς του διεθνείς οργανισμούς με σκοπό να αυξηθεί η βοήθεια προς τις χώρες που επηρεάζονται. Επιπλέον ενθαρρύνουμε τον ιδιωτικό τομέα και τους ιδιώτες να συμμετέχουν σε αυτές τις διεθνείς προσπάθειες", είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι πιστεύει πως το Ανακοινωθέν Αποτελεσμάτων της Συνόδου της Αττάλειας είναι ένα σημαντικό έγγραφο για τις συνόδους που θα ακολουθήσουν. Όπως είπε, ο ίδιος είναι ένας ηγέτης που συμμετέχει στις συνόδους από το 2008 και από την αρχή είχε πει ότι χωρίς να διασφαλιστεί οικουμενική ειρήνη και σταθερότητα, δεν μπορεί να αναφερόμαστε για μια ισχυρή οικουμενική οικονομία.

"Επομένως οι G20 δεν έχουμε την πολυτέλεια να παραβλέπουμε τα ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα την οικουμενική σταθερότητα. Για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας χρειάζεται μια ειλικρινής διεθνής συνεργασία και αλληλεγγύη", είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα