Ερντογάν: Αδιαφορώ για το σκίτσο του Charlie Hebdo

Συνεχίζει τις επιθέσεις κατά της Ευρώπης ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που σήμερα δήλωσε ότι αδιαφορεί για το σκίτσο του περιοδικού Charlie Hebdo και υποστήριξε πως οι Δυτικοί θέλουν να «επανεκκινήσουν τις Σταυροφορίες» επιτιθέμενοι στο Ισλάμ.

«Η Γαλλία και η Ευρώπη σαν σύνολο δεν αξίζουν αυτή την προκλητική, βρώμικη, γεμάτη οργή και διχαστική πολιτική που επιδιώκει ο Μακρόν και αυτοί που έχουν τις ίδιες απόψεις με αυτόν» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε νομοθέτες

του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην εθνοσυνέλευση.

Μάλιστα, υποστήριξε πως είναι «θέμα τιμής» για τη χώρα του να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις κατά του προφήτη Μωάμεθ.

Για τη Συρία

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Άγκυρα έχει νόμιμο δικαίωμα να δράσει εναντίον μαχητών στα σύνορα με τη Συρία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως η Άγκυρα μπορεί να δράσει εάν δεν απομακρυνθούν οι στρατιώτες από τα σύνορα.

Για Ναγκόρνο Καραμπάχ

Η Τουρκία είναι ειλικρινής στις προσπάθειές της να επιλύσει τη σύρραξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και πιστεύει στην ειλικρίνεια της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι έχει πει στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι μπορούν να επιλύσουν μαζί το πρόβλημα.

Σε μία ομιλία του, ο Ερντογάν δήλωσε πως είπε στον Πούτιν ότι η Αρμενία χρησιμοποιεί τους Κούρδους μαχητές στις συγκρούσεις, αφού ο Πούτιν εξέφρασε τις ανησυχίες του, στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν χθες, σχετικά με την αυξανόμενη εμπλοκή μαχητών από τη Μέση Ανατολή.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Άμυνας της περιοχής του Ναγκόρνο Καραμπάχ δήλωσε σήμερα ότι έχει καταγράψει άλλες 59 απώλειες μεταξύ των στρατιωτικών του δυνάμεων, με το συνολικό αριθμό των απωλειών να ανέρχεται σε 1.068, από το ξέσπασμα των πολεμικών συγκρούσεων με τους Αζέρους, στις 27 Σεπτεμβρίου.

Οι πολεμικές συγκρούσεις έχουν φτάσει στο χειρότερο επίπεδο κλιμάκωσης από τη δεκαετία του ‘90, όταν σκοτώθηκαν περίπου 30.000 άνθρωποι.

Επίσης, δεκατέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν, όταν οι αρμενικές στρατιωτικές δυνάμεις βομβάρδισαν την πόλη Μπαρντά στο Αζερμπαϊτζάν, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Αζερμπαϊτζάν.

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας απέρριψε τους ισχυρισμούς των Αζέρων, ότι οι δυνάμεις του βομβάρδισαν την πόλη.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Δικαστικά και διπλωματικά μέτρα μετά τη δημοσίευση του Charlie Hebdo

Σάλος με τη τσάντα της Εμινέ Ερντογάν μετά το κάλεσμα για μποϊκοτάζ στη Γαλλία

Έξαλλοι Τούρκοι Αξιωματούχοι απαντούν με βρισιές σε εξώφυλλο Charlie Hebdo

Charlie Hebdo: Διακωμωδεί τον Ερντογάν στο νέο του τεύχος

Πηγή: CNN

Keywords
Τυχαία Θέματα