Εργοτάξιο το 2018 ο Δήμος Γεροσκήπου, λέει ο Δήμαρχος

Εργοτάξιο θα καταστεί η Γεροσκήπου το 2018 μετά την τροχιοδρόμηση των έργων το 2017, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γεροσκήπου Μιχάλη Παυλίδη, ο οποίος σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, είπε πως το 2018 θα ξεκινήσουν οι σωστικές εργασίες στο αγρόκτημα της Γερμανίνας, προσθέτοντας πως στην παρούσα φάση ο Δήμος προωθεί το σχεδιασμό και την εκτέλεση έργων για αντιμετώπιση φαινομένων φθοράς και κατάρρευσης που παρατηρούνται στο συγκεκριμένο

χώρο.

Ενδεικτικά σε σχέση με την αξιοποίηση του αγροκτήματος της Γερμανίνας στη Γεροσκήπου, ο κ. Παυλίδης ανέφερε πως ολοκληρώθηκε ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την αξιοποίησή του ως ένα δυναμικό, σύγχρονο, βιώσιμο, πολυ-λειτουργικό, πολιτιστικό πόλο έλξης, ενώ κατακυρώθηκε η προσφορά και θα αρχίσουν οι σωστικές εργασίες με το νέο έτος.

Επιπρόσθετα σημείωσε πως αναμένεται η εξεύρεση των απαιτούμενων οικονομικών πόρων για να προχωρήσει η συμπλήρωση των κατασκευαστικών σχεδίων, έτσι ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες διεκδίκησης χρηματοδότησης του έργου από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλίδη, η τοπική αρχή προωθεί τη δημιουργία αναψυκτηρίου στο πάρκο Γλυπτικής, την κατασκευή του δρόμου που συνδέει το αεροδρόμιο μέχρι τον κυκλικό κόμβο στην παραλιακή περιοχή του Riccos Beach, και τις εργασίες για ξιοποίηση των δύο κατοικιών - Χατζημιτσή και Στρογγυλού - οι οποίες ξεκινούν αμέσως μετά τις γιορτές.

Το κόστος των συγκεκριμένων έργων, όπως είπε, είναι πέραν των 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Με την κατασκευή τριών περιπτέρων στην παραλιακή περιοχή της Γεροσκήπου και την ολοκλήρωση των έξι κυματοθραυστών ο Δήμος Γεροσκήπου ευελπιστεί ότι την καλοκαιρινή περίοδο θα φιλοξενήσει διπλάσιους επισκέπτες, είπε.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην αναβάθμιση του φωτισμού, τη σήμανση και την τοπιοτέχνηση του υφιστάμενου πεζόδρομου από το ξενοδοχείο Ιmperial μέχρι το ξενοδοχείο Phaethon.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, συμπληρώθηκαν τα κατασκευαστικά σχέδια για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου παρά το παλαιό ΚΕΝ Πάφου και της εξόδου από τον αυτοκινητόδρομο.

Ακόμη, σημείωσε, ο Δήμος προχώρησε στη συμπλήρωση των κατασκευαστικών σχεδίων για την ανάπλαση του υπολειπόμενου τμήματος που θα συνδέσει τον κυκλικό κόμβο παρά τη Δημοτική πλαζ με τον κυκλικό κόμβο της Γεροκηπιάς, στο δρόμο του αεροδρομίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα