Εργασία αντί για Θρησκευτικά στα σχολεία

Το υπουργείο Παιδείας, ανταποκρινόμενο στις υποδείξεις της Επιτρόπου Διοικήσεως, διαφοροποίησε την πολιτική του όσον αφορά στη θρησκευτική αγωγή στα σχολεία της Μέσης και Δημοτικής εκπαίδευσης.

Με αίτηση που θα συμπληρώνουν οι γονείς ή οι ίδιοι οι μαθητές εάν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους θα μπορούν να ζητήσουν απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών.

Όπως δήλωσε

στο ΣΙΓΜΑ ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανός Λούης, «το αίτημα αυτό θα το εξετάσει ο διευθυντής του σχολείου και αργότερα θα δωθεί στον οικείο επαρχιακό επιθεωρητή. Οφείλουν να γνωρίζουν οι γονείς ότι η απαλλαγή απότο όποιο μάθημα ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη χρονιά»

Οι μαθητές που θα απαλλαγούν από το μάθημα των θρησκευτικών, θα επιλέγουν αν θα παραμείνουν στην τάξη.

«Συνήθως ο μαθητής θα πηγαίνει στη σχολική βιβλιοθήκη όπου θα εκπονεί εργασία. Ο διευθυντής επίσης θα καθορίσει εαν δεν θα υποβάλει εργασία, άλλο μάθημα που θα παρακολουθεί ο μαθητής καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς κατά τις σχολικές περιόδους», πρόσθεσε ο κ. Λούης.

Στα δημοτικά ακολουθείται η ίδια διαδικασία. Αιτήσεις για απαλλαγή μπορούν να υποβληθούν και για άλλα μαθήματα εφόσον αιτιολογούνται κατάλληλα.

Ο κ. Λούης υπογραμμίζει ότι «τα παιδιά μπορούν να απαλλαγούν από ξένη γλώσσα, μπορούν να απαλλαγούν από τα αρχαία ελληνικά και την γυμναστική για λόγους υγείας» και ξεκαθαρίζει ότι το Υπ. Παιδείας λειτουργεί βάση των συστάσεων από τον Ευρωπαίκο χώρο. Λαμβάνοντας υπόψιν τη διαφορετικότητα, την ιστορία και τη θρησκευτική παράδοση της κάθε χώρας.

Το κάθε σχολείο πρέπει να συγκεντρώσει όλες τις αιτήσεις και να τις καταθέσει το αργότερο μέχρι τις 14 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα