Έρευνες σε Κύπρο και εξωτερικό για τα 16,5 κιλά κοκαΐνης

Προς διάφορες κατευθύνσεις στην Κύπρο αλλά και το εξωτερικό εκτείνονται οι έρευνες της Αστυνομίας για πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης των 16,5 κιλών κοκαΐνης που κατασχέθηκαν χθες στην Λάρνακα. Σύμφωνα με όσα δήλωσε το μεσημέρι ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, κ. Ανδρέας Αγγελίδης, οι έρευνες συνεχίζονται σε Κύπρο και εξωτερικό, στη βάση της συνεργασίας της Αστυνομίας και της ΥΚΑΝ

τόσο με τη Europol, όσο και με την Interpol και άλλους οργανισμούς.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγγελίδης, ο όγκος του ανακριτικού έργου που απομένει να διεκπεραιωθεί είναι αρκετά μεγάλος, έχοντας υπόψη τις εξετάσεις που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη με την διενέργεια ανακρίσεων αρκετών προσώπων καθώς και αξιολόγησης διαφόρων στοιχείων και πληροφοριών.

Η μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης εντοπίστηκε μετά από αξιολόγηση διαφόρων στοιχείων, πληροφοριών αλλά και τη συνεργασία με χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για την υπόθεση συνελήφθη 25χρονος, ο οποίος σήμερα παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησής του.

Ο Ανδρέας Αγγελίδης χαρακτήρισε την υπόθεση, ως πολύ σημαντική για την αποτροπή της διακίνησης ναρκωτικών στην κοινωνία μας. Σημείωσε μάλιστα ότι τα τελευταία δύο χρόνια και συγκεκριμένα το 2017 και 2018, κατασχέθηκαν 13 κιλά κοκαΐνης και 465 κιλά κάνναβης, ενώ για φέτος, τους πρώτους τρεις μήνες, κατασχέθηκαν πέραν των 30 κιλών κοκαΐνης και 23 κιλά κάνναβης.

Σίγουρα αυξάνονται οι ποσότητες, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, τονίζοντας ωστόσο το σημαντικό έργο της ΥΚΑΝ τόσο στον τομέα της πρόληψης, όσο και στον τομέα της καταστολής, με απώτερο στόχο την προστασία της κοινωνίας μας και ιδιαίτερα των ανήλικων προσώπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα