Έρευνα: Ο κορωνοϊός μεταλλάσσεται και γίνεται πιο μεταδοτικός

Ερευνητές στο Houston δημοσίευσαν την Τετάρτη γενετική μελέτη, στην οποία υποστηρίζουν ότι ο νέος κορωνοϊός μεταλλάσσεται και ένα στέλεχός του που είναι πιο μεταδοτικό, έχει εκτοπίσει όλα τα υπόλοιπα

Η νέα αυτή μελέτη όμως δεν έχει στοιχεία ότι αυτές οι μεταλλάξεις έχουν κάνει τον ιό πιο θανατηφόρο ή άλλαξαν τα κλινικά του αποτελέσματα. Όλοι οι ιοί παρουσιάζουν γενετικές μεταλλάξεις και οι περισσότερες είναι ασήμαντες, λένε οι επιστήμονες.

Οι κορωνοϊοί

όπως ο SARS-CoV-2 είναι σχετικά σταθεροί, επειδή έχουν έναν μηχανισμό διόρθωσης καθώς αντιγράφονται. Ωστόσο, κάθε μετάλλαξη είναι μια «ζαριά» και με τη τόσο διαδεδομένη μετάδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες - η οποία συνεχίζει να βλέπει δεκάδες χιλιάδες νέες, επιβεβαιωμένες λοιμώξεις καθημερινά - ο ιός είχε πολλές ευκαιρίες να αλλάξει, ενδεχομένως με ενοχλητικές συνέπειες, αναφέρει στη μελέτη ο συγγραφέας James Musser του Houston Methodist Hospital.

Από την άλλη όμως, η αύξηση της μεταδοτικότητάς του πιθανώς να επηρεάσει τη δυνατότητα περιορισμού του, καθώς μπορεί πλέον να ξεπερνά τα εμπόδια που του θέτουμε, όπως είναι η χρήση μάσκας, η κοινωνική αποστασιοποίηση και το πλύσιμο των χεριών.

Διαβάστε επίσης:

Ο κορωνοϊος εξαπλώνεται (ξανά) - Η παγκόσμια εικόνα

Κωστρίκης: Πώς από θετική βγήκε αρνητική δυο φορές η φοιτήτρια

Covid19: Ανήλθαν στους 91.149 οι νεκροί στην Ινδία, και 5.732.518 τα κρούσματα

Keywords
Τυχαία Θέματα