Έρευνα κατά δικαστή. «Στημένη» διαδικασία & παραποιημένα έγγραφα

Με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, η Αστυνομία διερευνά εδώ και περίπου έξι μήνες κατά πόσον προκύπτουν ποινικά αδικήματα εναντίον δικαστή, μετά από καταγγελία για συμνμετοχή του σε κατ’ ισχυρισμόν «στημένη, μολυσμένη και ανέντιμη διαδικασία»., όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα του Φιλελευθέρου.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η καταγγελία αφορά κυρίως κατ’ ισχυρισμόν αλλοίωση σε υπόθεση αντιδικίας μεταξύ 2 εταιρειών στην οποία αναμεμειγμένος φέρεται να είναι και ο αδελφός του δικαστή που χειρίστηκε την υπόθεση.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που περιέχονται στην καταγγελία, στις

30/06/2015 εξεδόθη διάταγμα σε υπόθεση διαχείρισης εταιρείας από το επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.
Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία, τον Αύγουστο του 2015 εξεδόθη μονομερώς απαγορευτικό διάταγμα εναντίον των εμπλεκομένων (καταγγέλλοντος και παραπονουμενου) από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, το οποίο αφορούσε θυγατρική εταιρεία του ιδίου ομίλου για την οποία εκδόθηκε το προγενέστερο διάταγμα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.
Μετά από 15 μέρες ο ίδιος δικαστής εξέδωσε δεύτερο απαγορευτικό διάταγμα σε σχέση με την εν λόγω θυγατρική εταιρεία.
Σύμφωνα πάντα με όσα εξετάζει η Αστυνομία, ο δικαστής είναι αδελφός υπαλλήλου του ενός εκ των δύο εμπλεκομένων προσώπων στις δικαστικές διαδικασίες και όπως ισχυρίζεται ο καταγγέλλων, ο αδελφός του δικαστή είχε άμεση εμπλοκή στην όλη διαδικασία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εμπλοκή του αδελφού του δικαστή φαίνεται από τα όσα προκύπτουν από την καταγγελία να ήταν τέτοια που στη δίκη, όπου προήδρευσε ο υπό καταγγελία δικαστής, το δικαστήριο ασχολήθηκε ονομαστικά με τον αδελφό του.
Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο αδελφός του δικαστή είναι υπάλληλος του αντιδίκου ή / και εταιριών του από το 1994, δηλαδή για περίοδο που ξεπερνά τα 20 χρόνια.
Στην καταγγελία διατυπώνεται και ο ισχυρισμός ότι από τα πρακτικά της δίκης τα οποία δόθηκαν στον παραπονούμενο, κατόπιν παρέμβασης του Ανώτατου Δικαστηρίου, προκύπτει (μέσω μαρτυρίας) ότι αυτά είναι παραποιημένα και πλαστογραφημένα.
Ενώπιον των αρχών τέθηκε επίσης ένα σύνδεσμος (link) ο οποίος οδηγεί στο χώρο φύλαξης αρχείων της Google (Google Drive) καθώς επίσης και ένα usb στα οποία εμπεριέχεται η ηχογράφηση της επίμαχης δικαστικής διαδικασίας, τα οποία αποτελούν επίσης μέρος των τεκμηρίων της καταγγελίας.
Αστυνομικές πηγές επιβεβαιώνουν στο δημοσίευμα του Φιλελευθέρου, ότι για την υπόθεση αυτή η κυπριακή Αστυνομία έχει ήδη αποστείλει αίτημα σε ξένη χώρα, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί από πού έγινε το upload σε Google Drive.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Φιλελευθέρου, αναμένεται να διευκρινιστεί και το κατά πόσον αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δικαστική διαδικασία. Πάντως στο βαθμό που θα κριθεί ότι η ηχογράφηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί θα πρέπει να ελεγχθεί και η ακρίβεια του περιεχομένου της.
Όσον αφορά τη συγκεκριμένη πτυχή η Αστυνομία λαμβάνει παράλληλα και καταθέσεις από πρόσωπα που παραβρέθηκαν στη δίκη, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα όσα λέχθηκαν εντός της αίθουσας του δικαστηρίου, καταλήγει στο δημοσίευμά του ο Φιλελεύθερος.

Keywords
Τυχαία Θέματα