Έρευνα Ελεγκτικής: Ποια περίοδος θα ελεγχθεί για το ζήτημα των πολιτογραφήσεων

Στις «Τομές στα Γεγονότα» φιλοξενήθηκε ο Λειτουργός της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης, ο οποίος εξήγησε την απόφαση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για έρευνα στο ζήτημα των πολιτογραφήσεων.

Αρχικά, ο κύριος Πετρίδης τόνισε ότι το σύνταγμα προνοεί ότι ο Γενικός Ελεγκτής μπορεί να κάνει έλεγχο για πάσα πληρωμή και πάσα είσπραξη που αφορά την Δημοκρατία. Πρόσθεσε ότι ο Γενικός Ελεγκτής μπορεί να ελέγξει και τα μειωμένα έσοδα του κράτους.

Επεσήμανε ότι η τριμελής επιτροπή έχει σημαντικό ρόλο και έργο να διαδραματίσει.

«Σεβόμαστε την εξουσία του Υπουργικού Συμβουλίου να διορίζει επιτροπές, αλλά διατηρούμε και εμείς, ως ανεξάρτητος τρίτος θεσμός από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, το δικαίωμα να διερευνήσουμε έλεγχο».

Διευκρίνισε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία θα ελέγξει την περίοδο μετά τον πέμπτο μήνα του 2018, «περίοδο που δεν κλήθηκε να καλύψει η εν λόγο επιτροπή».
Επεσήμανε ότι σε εκείνο το χρονικό διάστημα είχε εγκριθεί και εφαρμόστηκε η μελέτη δέουσας επιμέλειας.

«Θα δούμε όχι μόνο κατά πόσο είχε λευκό ποινικό μητρώο ο κάθε αιτητής, αλλά και αν έχει φοροδιαφύγει ή αν οι αρχές της χώρα του τον καταζητούν. Θα δούμε και ποιά διαβατήρια θα πρέπει να ανακληθούν»,  συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κύριος Πετρίδης ανέφερε ότι ο ελεγκτής, ο οποίος είναι επαγγελματίας και μέλος του ΣΕΛΚ και ακολουθεί διεθνώς αποδεκτά λογιστικά και εκλεκτικά πρότυπα, πρέπει ό,τι περιέλθει στην αντίληψή του και που έχει να κάνει με απάτη να το αναφέρει στους προϊστάμενους του και στην αστυνομία.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε ακόμη: 

ΚΕΒΕ-ΟΕΒ: Καταλυτική συμβολή του ΚΕΠ στην κυπριακή οικονομία

Ελεγκτική: Προσφυγή στο Ανώτατο αν ο ΓΕ γνωματεύσει κατά προσκόμισης στοιχείων

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έρευνα Ελεγκτικής, Ποια,erevna elegktikis, poia