Κωστρίκης: Τα σχολεία ανοίγουν σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης (vid)

Για το άνοιγμα των σχολείων και τις αντιδράσεις για τη χρήση μάσκας μίλησε ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και μέλος της Επιδημιολογικής Ομάδας, Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης, στις Τομές στα Γεγονότα.

Αρχικά, ο ειδικός ανέφερε ότι τα σχολεία ανοίγουν σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Εξήγησε ότι το σημαντικότερο

είναι ότι η μάσκα αποτελεί ένα εργαλείο που φαίνεται να λειτουργεί εξαιρετικά καλά ως φραγμός της διασποράς του ιού. Πρόσθεσε ότι θα βοηθήσει αφάνταστα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι τη μάσκα θα πρέπει να τη φορούν και οι διδάσκοντες, ακόμα και εάν έχουν αποστάσεις από τους μαθητές, αφού το πρώτιστο θέμα είναι το ψυχολογικό.

Ερωτηθείς για τις σύγχυση που προκαλούν οι δηλώσεις των ειδικών, ανέφερε ότι στην επιστημονική γνώση υπάρχει εξέλιξη, αφού «αυτά που γνωρίζουμε σήμερα είναι διαφορετικά από αυτά που ξέραμε πριν έξι μήνες», γι αυτό δημιουργείται σύγχυση. Σημείωσε ότι δεν ήταν γνωστό ότι είχε τόση σημασία η μάσκα πριν έξι μήνες.

Αναφερόμενος στη φιλοσοφία του τελευταίου διατάγματος, είπε ότι ο σκοπός τους δεν είναι η εκρίζωση του ιού αλλά η διατήρηση της επιδημιολογικής εικόνας μέχρι να φτάσει το εμβόλιο. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να παραμείνουν διαχειρίσιμα τα κρούσματα.

Διαβάστε επίσης: Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού και ένας θάνατος στην Κύπρο

Keywords
Τυχαία Θέματα