Έρχουρμαν για έποικους: Παραβιάζονται τα ανθρώπινα τους δικαιώματα από την ΚΔ

Η Yeni Düzen (04.08.20), σύμφωνα με την μετάφραση του Γραφείου Τύπου &Πληροφοριών, γράφει ότι ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP) και υποψήφιος στις επικείμενες παράνομες «προεδρικές εκλογές», Τουφάν Έρχουρμαν δήλωσε ότι θα ανέμεναν να στηρίζει πιο ενεργά την αποσχιστική «κυβέρνηση» ο «πρόεδρος της δημοκρατίας» και να συμβάλει περισσότερο στην ανάπτυξη των σχέσεων με την Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλώντας κατά την διάρκεια περιοδείας του σε κατεχόμενα χωριά χθες,

ο Έρχουρμαν υποστήριξε ότι ο «πρόεδρος της δημοκρατίας» είναι αυτός που ασκεί σε μεγάλο βαθμό της εξωτερική πολιτική και πρόσθεσε:

«Από εκεί δεν είδαμε αυτή την ενέργεια. Αυτός μπήκε σε λογομαχία με την κυβέρνηση. Λογομαχεί η προεδρία της δημοκρατίας με την κυβέρνηση, οι κυβερνητικοί εταίροι λογομαχούν μεταξύ τους μέσω των εφημερίδων. Στο μεταξύ οι άνθρωποι ψάχνουν φαγητό, ψάχνουν ψωμί και η ανεργία καλπάζει. Πρέπει πλέον να ταρακουνηθούμε και να συνέλθουμε σε αυτό το σημείο».

Σημειώνοντας ότι οι «κυβερνήσεις» στα κατεχόμενα δεν διαρκούν πέραν των 12-13 μηνών και δεν μπορούν να κάνουν τα απαραίτητα έργα, ο Έρχουνμαν υποστήριξε ότι γι’ αυτό ο λεγόμενος  «πρόεδρος της δημοκρατίας» πρέπει να ασχολείται με τις εσωτερικές υποθέσεις και να επιδείξει ηγεσία. Υποστηρίζοντας ότι ο «πρόεδρος της δημοκρατίας» του αποσχιστικού καθεστώτος πρέπει να είναι πολύ πιο ενεργός στις εξωτερικές σχέσεις, ο Έρχουρμαν ισχυρίστηκε και τα εξής:

«Ειδικά το γεγονός ότι δεν μπορούν να πάρουν το διαβατήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα παιδιά των οποίων η μητέρα κατάγεται από την Τουρκία και ο πατέρας τους είναι Κύπριος δεν είναι κάτι το οποίο μπορούμε να χωνέψουμε. Δεν είναι κάτι το οποίο μπορούμε να χωνέψουμε το γεγονός ότι δεν έχουν δικαίωμα να περάσουν στον νότο οι καταγόμενοι από την Τουρκία που ζουν σε αυτή την χώρα εδώ και 40-45 χρόνια. Αυτό είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα και πρέπει να μπορούμε να εξηγήσουμε στον κόσμο ότι μια τέτοια διάκριση ανάμεσα στους ανθρώπους είναι αντίθετη με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτά είναι τα δικά μας ζητήματα. Πρέπει να είμαστε πολύ πιο ενεργητικοί έξω σε σχέση με όλα αυτά».

Ο Έρχουρμαν κατηγόρησε επίσης την κατοχική «κυβέρνηση» για την πολιτική που ασκεί κατά την διάρκεια της πανδημίας και την διαχείριση της οικονομίας.

Διαβάστε επίσης: 

Μας το είπαν: Σκοπός της «Επιτροπής Αποζημιώσεων» είναι η «τουρκοποίηση»!

Αντιναύαρχος της «Γαλάζιας Πατρίδας»: «Εχθρός των Τούρκων η Avrupa»

Ρητορική μίσους κατά των Τουρκοκυπρίων από Τούρκους φοιτητές στα κατεχόμενα

Keywords
Τυχαία Θέματα