Ανησυχούν οι λοιμωξιολόγοι – Κρίσιμο το διάστημα έως τις 15 Αυγούστου (video)

10:05 6/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Εντείνεται η ανησυχία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας μετά την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα.Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ την Τετάρτη, το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν 124 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 24 είναι εισαγόμενα, ενώ ένας ακόμα άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Εκατόν τρεις ασθενείς νοσηλεύονται σε κλινικές και 13 σε ΜΕΘ. Σε 105 ανέρχονται τα κρούσματα που σχετίζονται με τέσσερις γάμους και

μία βάφτιση

Κατά τον κ. Πέτσα, στη φάση αυτή έχουν εντοπιστεί τρεις εστίες ανησυχίας. Η πρώτη αφορά στις συχνές διελεύσεις Ελλήνων, ομογενών και όσων έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα από τις χώρες της Βαλκανικής. Η δεύτερη εστία ανησυχίας, αφορά στις συναθροίσεις ορθίων, κυρίως στα μπαρ, αλλά και σε γάμους, βαπτίσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις. Η τρίτη πηγή ανησυχίας, εντοπίζεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου θα υπάρξει μεγαλύτερη συχνότητα στα δρομολόγια των συγκοινωνιών προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός.

Παράλληλα γνωστοποίησε πως την Παρασκευή στη μία το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το υπουργείο Υποδομών, όπου θα έχει συναντήσεις στο υπουργείο Υποδομών με την πολιτική ηγεσία.

Κατά την επίσκεψη αναμένεται να υιοθετηθούν μέτρα για την αύξηση της πυκνότητας δρομολογίων, μείωση χρόνου αναμονής και περιορισμού του συνωστισμού για περιορισμό της διασποράς του ιού.

«Τα μέτρα δεν εφαρμόζονται επαρκώς»

Βρισκόμαστε σε μία κατάσταση η οποία απαιτεί τη συνεργασία όλων για την επίλυση της δύσκολης αυτής εξίσωσης, δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στην εκπομπή «Από τις 6» στην ΕΡΤ1.

Μία κουρασμένη κοινωνία διδάσκεται από τα μαθήματα της Ανοίξεως, ενόψει δεύτερου κύματος, σημείωσε ο κ. Εξαδάκτυλος, προσθέτοντας πως το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι τα μέτρα δεν εφαρμόζονται επαρκώς, πρέπει να εφαρμόζονται με πίστη και προσπάθεια, κάθε στιγμή.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να πούμε ότι οι νέοι είναι στο επίκεντρο, ο ταξιδιώτης, ο πιστός, ο υπάλληλος – η διασπορά αφορά τους πάντες. Πρέπει συλλογικά να περιορίσουμε τον ιό, με τη χρήση της μάσκας και των άλλων μέτρων.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, αν κολλήσουμε ενώ φορούσαμε μάσκα, η λοίμωξη θα είναι ήπια. Παράλληλα, ο διευθυντής του Κέντρου Νοσημάτων της Ατλάντα σημειώνει πως αν όλοι φορούσαμε μάσκα, σε δύο μήνες θα εξαφανιζόταν η πανδημία.

Κ. Μητσοτάκης για πανδημία: Εθνικό μας εμβόλιο το φιλότιμό μας (video)

Την Τετάρτη, ο Πρωθυπουργός επικαλέστηκε το εθνικό μας φιλότιμο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την ανάγκη χρήσης μάσκας και άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων, εάν και όπου αυτό κριθεί αναγκαίο, βάσει της επιδημιολογικής εικόνας.

Πηγή: ΕΡΤ [Ρεπορτάζ: Σ. Πατραμάνη, Γ. Βιτσαράς, Γ. Μαρινόπουλος]

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα