Έρχεται το βράδυ της Πέμπτης η «Πηνελόπη»-Έντονα καιρικά φαινόμενα

Το χαμηλό βαρομετρικό που επηρεάζει την Ελλάδα αναμένεται να επηρεάσει και την Κύπρο από το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με τον Θεόδωρο Χατζηγεωργίου, Λειτουργό του Τμήματος Μετεωρολογίας.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, «Πρωτοσέλιδο», ανέφερε ότι το χαμηλό βαρομετρικό δεν θα επηρεάσει την

Κύπρο στο βαθμό που επηρεάζει την Ελλάδα, ωστόσο θα επικρατούν σχετικά πιο έντονα φαινόμενα.

Η «Πηνελόπη», όπως «βαπτίστηκε», όνομα το οποίο το Τμήμα Μετεωρολογίας δεν υιοθετεί, θα φέρει καταιγίδες, έντονες βροχοπτώσεις αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά η θερμοκρασία:

Την Πέμπτη θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις που δεν αποκλείεται να δώσουν τοπικά, μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Την Πέμπτη και την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με ενδεχόμενο να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Keywords
Τυχαία Θέματα