Έρχεται το Ευρωπαϊκό Πορτοφόλι - Δυνατότητες και ανησυχίες (Video)

Στην Ελλάδα ετοιμάζεται η τεχνολογία που θα χρησιμοποιεί το Ευρωπαϊκό Πορτοφόλι Ψηφιακής Ταυτότητας-Μία από τις πιο φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις της ΕΕ

Στην καρδιά της ελληνικής πρωτεούουσας, στα γραφεία της εταιρείας Netcompany Intrasoft, ετοιμάζεται μία από τις πιο φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ονομάζεται Ευρωπαϊκό Πορτοφόλι Ψηφιακής Ταυτότητας και θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες να έχουν διαθέσιμα στο κινητό τους επίσημα έγγραφα που θα αναγνωρίζονται και θα γίνονται αποδεκτά

σε όλα τα κράτη μέλη.

Το ψηφιακό πορτοφόλι θα περιλαμβάνει έγγραφα όπως:

• ταυτότητα

• διαβατήριο

• δίπλωμα οδήγησης

• ασφάλεια υγείας και ιατρικές συνταγές

• πτυχία και επαγγελματικά πιστοποιητικά

• ταξιδιωτικά εισιτήρια.
Η χρήση του ευρωπαϊκού πορτοφολιού ψηφιακής ταυτότητας δε θα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες.

Η ανακοίνωση για την δημιουργία του προκάλεσε προβληματισμό σε κάποιους πολίτες και συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το αν θα αποτελέσει «δούρειο ίππο» για τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαβεβαίωνει ότι τα δεδομένα του κάθε πολίτη θα είναι απόλυτα ασφαλή και δε θα υπάρχει κίνδυνος υποκλοπής.

Το euronews, στο βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω, ελέγξε κάποιες από τις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο.
Κάθε κράτος μέλος θα αναπτύξει τη δική του εθνική εφαρμογή για τα κινητά των πολιτών του, που θα είναι συμβατή με τις αντίστοιχες εφαρμογές των άλλων κρατών μελών. Οι πρώτες εθνικές εφαρμογές αναμένεται να είναι έτοιμες από το 2026.
«Στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Πορτοφόλι Ψηφιακής Ταυτότητας να χρησιμοποιείται από το 80% των πολιτών έως το 2030» είπε στο euronews ο Βασίλης Τσιατσιάμης, fintech Product Manager της Netcompany-Intrasoft.

Πηγή: euronews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα