Έρχεται το Creator Shops από Instagram για να βγάζουν λεφτά οι influencers

Ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε τη δημιουργία νέων χαρακτηριστικών στο Instagram, τα οποία έχουν σκοπό να βοηθήσουν τους influencers και δημιουργούς περιεχομένου να παράγουν ακόμα περισσότερα χρήματα για το περιεχόμενό τους. Σε αυτά τα εργαλεία περιλαμβάνεται ένα marketplace το οποίο θα βοηθά τα brands να βρίσκουν

influencers των οποίων το περιεχόμενο και το κοινό αντιστοιχούν στους στόχους της εταιρείας.

Η πληρωμή influencers από εταιρείες είναι ήδη διαδεδομένη για sponsored περιεχόμενο, αλλά ο στόχος του marketplace θα είναι να προσφέρει στο Instagram ένα μεγαλύτερο ρόλο στην εύρεση δημιουργών περιεχομένου από brands.

Ο Zuckerberg ανακοίνωσε επίσης την δημιουργία των Creator Shops, τα οποία θα επιτρέψουν στους influencers να πωλούν προϊόντα στο Instagram απευθείας από τα προφίλ τους. Ορισμένοι μεγάλοι influencers, όπως η Kim Kardashian, διαθέτουν ήδη Shops στα Instagram προφίλ τους, τα Creator Shops όμως έρχονται για να φέρουν αυτή την δυνατότητα σε όλους.

«Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό την τελευταία χρονιά. Πολλά φυσικά καταστήματα έπρεπε να κλείσουν λόγω των lockdowns, αλλά τα online παρέμειναν ανοιχτά.

Αυτό μπορεί να γίνει πιο προσωπική και εύκολη εμπειρία», είπε

Τέλος, ο Zuckerberg ανακοίνωσε την δημιουργία ενός affiliate marketplace, από το οποίο οι influencers θα μπορούν να παίρνουν ένα μερίδιο των πωλήσεων για τα προϊόντα τα οποία διαφημίζουν στο περιεχόμενό τους.

Πηγή: Unboxholics.gr 

Keywords
Τυχαία Θέματα