Χρίστου: «Αντιμέτωποι με την κοινωνία οι εκπαιδευτικοί εάν…»

Τη θέση ότι ο εκπαιδευτικός κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι αν συνεχίσουν τις απεργίες θα βρεθεί αντιμέτωπος με την κοινωνία, διατύπωσε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου.

Ο κ. Χρίστου υπογράμμισε ότι πρώτιστο μέλημα πρέπει να είναι η προστασία των παιδιών και ότι με τις απεργίες οι πρώτοι που πλήττονται είναι

οι ίδιοι οι μαθητές.

Κληθείς να σχολιάσει αν η κυβέρνηση εξωθεί τα πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση για συγκεκριμένους λόγους, ο κ. Χρίστου δεν το απέκλεισε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με την κρίση στην Παιδεία «έχουμε ξεχάσει τι γίνεται με τον Συνεργατισμό».

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ κατηγόρησε μέλη του κυβερνώντος κόμματος και την ευρύτερη κυβέρνηση για νεοφιλελεύθερες απόψεις, οι οποίοι στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν πάντοτε τις ιδιωτικοποιήσεις, θεωρώντας πως, ό,τι δεν λειτουργεί σωστά, πρέπει να παραδίδεται σε ιδιωτικά χέρια.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη δικαιολογία ότι παρέλαβε καμένη γη, καθώς βρισκόταν η ίδια στην εξουσία και την περασμένη πενταετία και γνωρίζει καλά τα ζητήματα.

Μιλώντας για το μεγάλο ζητήμα της Δημόσιας Υγείας, ο κ. Χρίστου ανέφερε «περιμένουμε τους επόμενους μήνες την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, διότι η Δημόσια Υγεία νοσεί εδώ και χρόνια».

Αναφορικά με την περίοδο που διανύουμε στον τραπεζικό τομέα, ο κ. Χρίστου σημείωσε ότι μετά το success story ήρθε μια πρωτοφανής κρίση στον Συνεργατισμό, για τις οποίες προέβη σε δημόσιες καταγγελίες από το βήμα της Βουλής.

Ο ίδιος τόνισε ότι πρωτίστως για την κατάρρευση του Συνεργατισμού ευθύνονται τα κόμματα από τη στιγμή που διόριζαν τα διοικητικά συμβούλια.

Σχολιάζοντας το αίσθημα περί δικαίου, το οποίο πλήττεται με συγκεκριμένες αποφυλακίσεις ατόμων που καταδικάσθηκαν για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, ο κ. Χρίστου δήλωσε ότι «αυτό δεν είναι κράτος δικαίου, αλλά κράτος αδικίας».

Την ίδια ώρα, ο κ. Χρίστου, αναφερόμενος στην έξοδο της Κύπρου στις αγορές με την έκδοση ομολόγου, σημείωσε ότι η πραγματική οικονομία και οι πολίτες αντιμετωπίζουν ακόμη τα προβλήματα της λιτότητας που επιβλήθηκαν από το 2013.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο κ. Χρίστου υπογράμμισε: «Δεν θεωρούμε ότι υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να πάμε σε διάλογο». Εξηγώντας ότι η Τουρκία θα αξιώσει αυτά που αξίωσε και την τελευταία φόρα με την παραμονή στρατού και τη διατήρηση εγγυήσεων, για να προσθέσει ότι αυτή τη φορά, αν οδηγηθούμε στο τραπέζι του διαλόγου, η Τουρκία θα θέσει και το ζήτημα του φυσικού αερίου.

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ δήλωσε ότι δεν είναι οπαδός της λύσης των δυο κρατών, αλλά υπέρ του ενός και ενιαίου κράτους.

Σε σχέση με τις ευρωεκλογές, ο κ. Χρίστου ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα κατέλθει αυτόνομα και το ψηφοδέλτιο θα στελεχώσουν άτομα του στενού κομματικού περιβάλλοντος και όχι μόνο.

Ο ίδιος, μάλιστα, έθεσε ως στόχο την εκλογή ενός ευρωβουλευτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα