Έρχεται και το κινεζικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού - Ποιο το ποσοστό επιτυχίας

Ένα κινεζικό υποψήφιο εμβόλιο έδειξε ότι είναι 86% αποτελεσματικό στην προστασία των ανθρώπων από το Covid-19, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα μιας δοκιμής Φάσης 3 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αναφέρει η Wall Street Journal επισημαίνοντας ότι η Κίνα προσπαθεί στο πλαίσιο αυτό να συναγωνιστεί τα Δυτικά Κράτη για να επιβραδύνει τη διάδοση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με δήλωση στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας,  οι Η.Π.Α. έχουν δηλώσει ότι έχουν καταχωρίσει το εμβόλιο από την κρατική Sinopharm. Οι δοκιμές για τη Φάση 3 του εμβολίου της Sinopharm που ξεκίνησαν από τον Ιούλιο.

Η

ανάλυση έδειξε ότι το 99% των συμμετεχόντων ανέπτυξαν αντισώματα κατά της νόσου, ανέφερε η δήλωση. Το υποψήφιο εμβόλιο από την Sinopharm, ή την China National Pharmaceuticals Group, βασίζεται σε έναν απενεργοποιημένο ιό, που σημαίνει ότι το παθογόνο εξασθενεί για χρήση στον άνθρωπο. «Τα αποτελέσματα της Sinopharm έρχονται σε αντίθεση με ένα άλλο εμβόλιο Covid-19, το  υποψήφιο CoronaVac της Sinovac Biotech Ltd., το οποίο έδειξε ασαφή αποτελέσματα σε πρώιμες δοκιμές σχετικά με το επίπεδο προστασίας του», σημειώνεται. 

Το ποσοστό αποτελεσματικότητας είναι μικρότερο από εκείνο των δύο εμβολίων που ανέπτυξε η BioNTech SE παράλληλα με την Pfizer Inc., και από την Moderna Inc. Η Pfizer δήλωσε ότι η λήψη του δικού της εμβολίου ήταν 95% αποτελεσματική με βάση μια ανάλυση 170 ατόμων που ανέπτυξαν το Covid-19 με τουλάχιστον ένα σύμπτωμα.

Ωστόσο, το επίπεδο 86% υπερβαίνει το όριο του 50% που οι διεθνείς επιστήμονες θεωρούν αποδεκτό. «Αυτό καθιστά το εμβόλιο της Sinopharm πιθανό υποψήφιο για πολλές χώρες, ειδικά σε αναδυόμενες αγορές που δεν μπορούν να αποκτήσουν αμέσως πρόσβαση σε εμβόλια από τη Δύση. Το εμβόλιο μπορεί να αποθηκευτεί σε κανονικές θερμοκρασίες ψυγείου, σε αντίθεση με τα εμβόλια της BioNTech / Pfizer και της Moderna. Αυτό το καθιστά ελκυστική επιλογή για αναπτυσσόμενες χώρες χωρίς προηγμένες υποδομές ψύξης εφοδιασμού», σημειώνει η Wall Street Jounral.

Διαβάστε επίσης: Συνεργασία με τις δοκιμές του εμβολίου Moderna ανακοίνωσε η Roche

Keywords
Τυχαία Θέματα