Έρχεται δωρεάν Wifi σε 19 δήμους μέσω της Ε.Ε (vid)

Δωρεάν ''WiFi'' σε 19 δήμους και κοινότητες θα παρέχει η Ε.Ε μέσω του προγράμματος «WiFi4EU».

Μέσω του προγράμματος «WiFi4EU» θα χρηματοδοτηθούν με 15 χιλιάδες ευρώ για την εγκατάσταση σημείων πρόσβασης.

Η τεχνολογία αδιαμφισβήτητα μας φέρνει κοντά... και η Ευρώπη φροντίζει να εκμηδενίζει τις αποστάσεις που μπορεί να υπάρχουν ανάμεσα σε πολίτες, υπηρεσίες, και προς την γνώση.

Μια από τις πολλές αποδείξεις, το πρόγραμμα «WiFi4EU».

Εκατοντάδες δήμοι και κοινότητες επέδειξαν ενδιαφέρον

συμμετοχής, αλλά τουλάχιστον σε πρώτη φάση επιλέγηκαν 19, ανάμεσά του και ο Δήμος Αγίας Νάπας.

«Μέσω του WiFi 4U, το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουμε μέσω της Ε.Ε., θα εγκαταστήσουμε ελέυθερη πρόσβαση σε ασύρματο διαδίκτυο και σε κάποιες περιοχές στο κέντρο. Δεν θα μείνουμε εδώ μ' αυτό το πρόγραμμα, θα προχωρήσουμε γιατί στόχος είναι να παρέχεται ελεύθερη πρόσβαση σε όλο το Δήμο», δήλωσε ο δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος.

Η Ε.Ε χορηγεί 15.000 ευρώ για να εγκατασταθούν σημεία Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως στα δημαρχιακά μέγαρα, τις πλατείες αστικών κέντρων ή χωριών, βιβλιοθήκες, μουσεία, πάρκα και άλλους χώρους δημόσιου ενδιαφέροντος.

Η πρόσβαση σε όλα τα σημεία ασύρματης σύνδεσης με το ίντερνετ που θα δημιουργηθούν θα είναι δωρεάν, ενώ η λειτουργία τους θα πρέπει να κρατήσει το λιγότερο τρία χρόνια. Φυσικά, δεν πρέπει να υπάρχει άλλο δωρεάν δίκτυο στον ίδιο χώρο.

Επίσης, μέσω των συνδέσεων αυτών οι πολίτες θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες όπως ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ηλεκτρονική υγεία, ηλεκτρονικό τουρισμό και εξιδεικευμένες ανάλογες υπηρεσίες που σχεδιάζει να προσφέρει η κάθε τοπική Αρχή. Επίσης, οι εγκαταστάσεις των συστημάτων μπορούν να γίνουν μόνο μέσω πιστοποιημένων από την Ε.Ε. εταιρειών.

Άλλες δυο φάσεις του ίδιου προγράμματος αναμένεται να δώσουν την ευκαιρία σε πολλαπλάσιους δήμους και κοινότητες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα προς όφελος του πολίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα