Αυτοεξαιρέθηκε από την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας ο Νικολάτος

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι καταγγελίες Νίκου Κληρίδη, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστήριου αυτοεξαιρέθηκε από την εκδίκαση της υπόθεσης της πρώην Λαϊκής.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη στην υπό εκδίκαση της υπόθεση της πρώην Λαϊκής και στελεχών της. Υπενθυμίζουμε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας άσκησε έφεση στην πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση διότι έκρινε ότι ήταν ανεπαρκείς οι ποινές προστίμου που επιβλήθηκαν για χειραγώγηση της αγοράς.

Κατά την σημερινή ακρόαση, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Μύρων Νικολάτος, αυτοεξαιρέθηκε

από την διαδικασία. Επικαλέστηκε την εργασία της θυγατέρας του σε δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί έναν εκ των καταδικασθέντων στην υπόθεση.

Ο κ. Νικολάτος δήλωσε, επίσης, ότι η δεύτερή του θυγατέρα εργάζεται στην Νομική Υπηρεσία, αν και δεν χειρίζεται εφέσεις ή σοβαρές ποινικές υποθέσεις, όπως εξήγησε. Ως εκ τούτου, η διαδικασία, ενώπιον του τριμελούς Εφετείου αναβλήθηκε μέχρι να διοριστεί άλλος Πρόεδρος στην θέση του κ. Νικολάτου.

Ουσιαστικά, ο Πρόεδρος το Ανωτάτου έκανε αυτό που επέβαλλε η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, μετά και τις καταγγελίες Νίκου Κληρίδη και αυτό που επιβάλλει η δεοντολογία.

Η κίνηση του Προέδρου του Ανωτάτου να αυτοεξαιρεθεί από την υπόθεση της Λαϊκής δημιουργεί, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, και εύλογα ερωτήματα. Για παράδειγμα, γιατί δεν έγινε το ίδιο στην έφεση της Τράπεζας Κύπρου; Αφού και αυτή η υπόθεση, βάσει παραδεκτών γεγονότων, εκδικάστηκε από δικαστές των οποίων παιδιά εργάζονται στο δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπούσε την ίδια τράπεζα.

Στο μεταξύ, "τροφή" για προβληματισμό προκαλεί και μία προσωπική προσφυγή που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταχωρίσει ο Πρόεδρος του Ανωτάτου εναντίον της Δημοκρατίας. Έχει κάθε δικαίωμα ως πολίτης της Δημοκρατίας, αλλά προσέξτε τώρα πως περιπλέκεται η διαδικασία.

Η προσφυγή απορρίφθηκε πρωτοδίκως και ο κ. Νικολάτος άσκησε έφεση, η οποία θα εκδικαστεί από συναδέλφους του στο Ανώτατο. Συνεπώς, είναι όλα αυτά που πρέπει να αξιολογηθούν στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης για να προστατευτούν καλύτερα και οι ίδιοι δικαστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα