Έπ.Λάρνακας: Τα πρωτοβρόχια ευθύνονται για τις ζημιές

Στα πρωτοβρόχια τα οποία μετέφεραν λάσπες, κλαδιά και φύλλα και έκλεισαν τους οχετούς και τα φρεάτια οφείλεται το μπάχαλο που παρατηρείται στη Λάρνακα για ακόμα μια χρονιά, σύμφωνα με τον Έπαρχο Λάρνακας Οδυσσέα Χατζηστεφάνου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Επάρχου Λάρνακας στην εκπομπή του Σίγμα "Μεσημέρι και κάτι", τα όποια μέτρα έχουν παρθεί μέχρι τώρα στη Λάρνακα είναι προσωρινά καθώς εκκρεμεί ακόμα εκπόνηση μελέτης που έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης εντός του 2017. Η μελέτη αυτή θα περιλαμβάνει όλους τους Δήμους

της Λάρνακας".

Ο Έπαρχος σημείωσε ότι το πρόβλημα στη Λάρνακα δεν είναι ένα απλό θέμα, ξεκίνησαν κάποια προσωρινά έργα από το 2014, τα οποία ωστόσο, όπως είπε, χρειάζονται μεγάλο όγκο δουλειάς για να ολοκληρωθούν πλήρως. Υπεραμύνθηκε της συνεισφοράς των έργων που έχουν γίνει, καθώς υποστήριξε ότι αν δεν ήταν αυτά τα έργα, αυτή τη στιγμή τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.

Σύμφωνα με τον Έπαρχο όλα τα φρεάτια, οι οχετοί και οτιδήποτε άλλο έπρεπε να καθαριστεί από τους Δήμους ήταν όλα καθαρά, ενώ είπε ότι για συνεργεία θα πρέπει να απευθυνθούν στους Δήμους και όχι στον ίδιο.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Λάρνακας

Ο δημαρχεύων Λάρνακας Πέτρος Χριστοδούλου ενημέρωσε ότι ο Δήμος Λάρνακας είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τα όσα προβλήματα προκύψουν, καθώς έχει στη διάθεσή του όλα τα μηχανήματα, το προσωπικό αλλά και τον κατάλληλο μηχανισμό για να αντεπεξέλθει.

Μετά από σύσκεψη που έγινε, ενημέρωσε ότι υπάρχουν προβλήματα που οφείλονται σε εργολάβους αποχετευτικού και σε κάποιες περιπτώσεις σε κακό σχεδιασμό αποχετευτικών.

Ως Δήμος, διαβεβαίωσε ο κ. Χριστοδούλου, "συμμετείχαμε σε όλες τις συσκέψεις που είχαν γίνει για να προλάβουμε όλα αυτά. Σε ό,τι αφορά τον Δήμο, προχωρήσαμε σε όλες τις ενέργειες για τα προληπτικά μέτρα, όπως καθαρισμό φρεατίων, συντήρηση αντλιών κτλ. Όλα τα μηχανήματα είναι έτοιμα να συνεισφέρουν, το προσωπικό επίσης, όλος ο μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα και ο ο Δήμος μπορεί να ανταποκριθεί στα όσα συμβαίνουν.

Τόνισε ωστόσο την αναγκαιότητα στο μέλλον, μέσα από την όποια μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Δήμος να έχει την οικονομική ευχέρεια να μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα και να επιλύει προβλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα