Επιβραδύνθηκε ο ρυθμός αύξησης κρουσμάτων Covid στην Αγγλία

Η αύξηση του ρυθμού μετάδοσης του κορωνοϊού στην Αγγλία είναι πλέον βραδύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις για λογαριασμό της βρετανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία ανάλυση από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS) που βασίζεται σε δεκάδες χιλιάδες δειγματοληπτικούς ελέγχους, κατά το επταήμερο 31 Οκτωβρίου - 6 Νοεμβρίου υπήρχαν 654.000 ενεργοί φορείς του κορωνοϊού στην Αγγλία, αριθμός που αντιστοιχεί στο 1,2% του πληθυσμού.

Ο υπολογισμός αφορά ασθενείς στην κοινότητα, δηλαδή όχι σε νοσοκομεία

ή άλλες δομές περίθαλψης.

Την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο ο αριθμός των φορέων είχε υπολογιστεί σε 618.700. Παρά τη νέα αύξηση, το ONS αναφέρει ότι είναι μικρότερης κλίμακας σε σύγκριση με την τάση των τελευταίων εβδομάδων.

Οριακή μείωση της τιμής R του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο ρυθμός μετάδοσης του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, η λεγόμενη τιμή R, μειώθηκε οριακά την εβδομάδα που πέρασε σε 1-1,2, σύμφωνα με την επιστημονική επιτροπή SAGE που συμβουλεύει τη βρετανική κυβέρνηση.

Την περασμένη εβδομάδα βρισκόταν στο 1,1-1,3.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνεται κατά 1% με 3% κάθε μέρα, με βάση τις ίδιες εκτιμήσεις.

Τα μέλη της επιτροπής SAGE προειδοποίησαν ότι οι απαιτήσεις από το σύστημα υγεία και η θνητότητα από τον κορωνοϊό θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδο έως ότου το R υποχωρήσει κάτω από τη μονάδα και παραμείνει εκεί για εκτενές διάστημα.

Η σχετική ανακοίνωση ακολούθησε την εκτίμηση του Γραφείου Εθνικής Στατιστικής, που βασίζεται σε δεκάδες χιλιάδες δειγματοληπτικούς ελέγχους, ότι ο ρυθμός αύξησης των πράξη,άτοκων κρουσμάτων στην Αγγλία έχει επιβραδυνθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα