Επιβλητικός ο Χάμιλτον στο πορτογαλικό GP

O Λιούις Χάμιλτον είδε πρώτος την καρό σημαία στην Πορτογαλία, στον τρίτο αγώνα της σεζόν. Τερμάτισε μπροστά από Φερστάπεν και Μπότας, πανηγυρίζοντας την 97η νίκη της καριέρας του. Άρτιος για 66 γύρους, ο Χάμιλτον πήρε πιο εύκολα από ό,τι ίσως και ο ίδιος θα περίμενε, την δεύτερη φετεινή του νίκη, στο GP Πορτογαλίας.

Ο Βρετανός κατάφερε να οικοδομήσει διαφορά ασφαλείας στην κορυφή του αγώνα πριν καν φτάσει η στιγμή του ενός και μοναδικού πιτ-στοπ για όλους. Έτσι, δεν είχε κανένα πρόβλημα να διατηρήσει την πρωτοπορία, παρά το undercut (νωρίτερη είσοδο στα

πιτς) του Φερστάπεν.

Ωστόσο, αυτή η πρωτοβουλία του Ολλανδού του επέτρεψε να περάσει τον Μπότας αμέσως μετά το πιτ-στοπ του Φινλανδού, για να μπεί ανάμεσα στις δύο Mercedes W12. Οι δύο τους, Μπότας και Φερστάπεν, χωρίς να έχουν τίποτα να χάσουν έκαναν και δεύτερο πιτ-στοπ στους τελευταίους γύρους, καταδιώκοντας τον έναν έξτρα βαθμού του ταχύτερου γύρου.

Ο Φερστάπεν ήταν εκείνος που τον πέτυχε, στον τελευταίο γύρο, όμως μετά την καρό σημαία ο χρόνος του σβήκε για υπέρβαση των ορίων της πίστας, και ο ταχύτερος γύρος πέρασε στα χέρια του Μπότας. Έτσι η διαφορά στην κορυφή της βαθμολογίας διαμορφώθηκε στους 8 βαθμούς μεταξύ του πρωτοπόρου Χάμιλτον και του Φερστάπεν.

Πηγή: Sport24

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιβλητικός, Χάμιλτον,epivlitikos, chamilton