Επιβεβαίωσε κρούσματα σε εργαζόμενους υπεραγορών και φούρνων ο Λ. Κωστρίκης

Τις πληροφορίες για κρούσματα σε υπεραγορές, φούρνους και τράπεζες επιβεβαίωσε ο δρ. Λεόντιος Κωστρίκης  κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Τύπου του Υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Παρασκευής(10/04).

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Κωστρίκης είπε πως ήλθε εις γνώση τους πως υπάρχουν λοιμώξεις σε άτομα τα οποία δουλεύουν και έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα.

Είπε πως είναι εξαιρετικής σημασίας να το έχουμε υπόψη μας αυτό το πράγμα, σημειώνοντας πως με τη νέα

επιδημιολογική μελέτη των 20 χιλιάδων διαγνωστικών τεστ θα εξεταστούν σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτά τα μέρη και θα υπάρξει μια ακριβής εικόνα για τον αριθμό των ατόμων τα οποία δουλεύουν αυτή τη στιγμή και έχουν τον ιό.

Διαβάστε:Τι είπαν οι ειδικοί για την χρήση της μάσκας στην Κύπρο

Ανέφερε πως πιθανολογεί ότι αυτά τα άτομα είναι ασυμπτωματικά και πιθανώς να έχουν τον ιό και να μην το γνωρίζουν και είπε πως η θέση του είναι να φορούν μάσκες.

Σε παρατήρηση πως τις προηγούμενες ημέρες είχαμε παρόμοιο αριθμό κρουσμάτων σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό εργαστηριακών διαγνώσεων, ο κ. Κωστρίκης είπε πως έχει σημασία και η φιλοσοφία των δειγματοληψιών δηλαδή αν οι δειγματοληψίες είναι στοχευμένες ή αν είναι του γενικού πληθυσμού ή αν τα άτομα από μόνα τους πήγαν σε ιδιωτικά εργαστήρια και έκαναν την ανάλυση.

Διαβάστε:Αρχίζει η δειγματοληψία σε 20,000 εργαζόμενους- Ο κατάλογος με τα εργαστήρια

Είπε ακόμη πως τα κρούσματα που αναφέρονται κάθε μέρα δεν ανήκουν σε δειγματοληψίες της ίδιας ημέρας. Επομένως για να πάρουμε μιαν ακριβή εικόνα της επιδημιολογικής καμπύλης πρέπει αυτά τα κρούσματα να μπουν στις σωστές ημερομηνίες δειγματοληψιών, ανέφερε.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν σημασία και πρέπει να ληφθούν όλα αυτά υπόψη για να δίδεται η ακριβής εικόνα της επιδημιολογικής καμπύλης, ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα