Επιβάλλεται η βελτίωση του δυτικού παραλιακού μετώπου Πάφου

Ο νέος πνιγμός καθώς και άλλα περιστατικά που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα σε παραλίες του δυτικού παραλιακού μετώπου στην Πάφο επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα επίσπευσης των σχεδιασμών που προβλέπει η μελέτη για την βελτίωση του δυτικού παραλιακού μετώπου επισημαίνουν αρμόδιοι φορείς της Πάφου.

Παρά το γεγονός ότι για χρόνια τώρα μελετάται η δημιουργία θαλάσσιων έργων τέτοιων που να προστατεύουν τους κολυμβητές εντούτοις τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Η ακτομηχανικός Ξένια Λοϊζίδου, εξέφρασε τις επιφυλάξεις της κατά πόσο κατασκευάζοντας κυματοθραύστες

, η δυτική ακτή της Πάφου μπορεί να γίνει ασφαλής για τους λουόμενους.

Παραδέχτηκε ωστόσο με δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ , ότι οι κυματοθραύστες είναι μια από τις λύσεις που μπορούμε να κάνουμε, για να δημιουργήσουμε ήπιες συνθήκες στην παραλία. Πρόσθεσε δε, πως πρόληψη και σωστά παράκτια έργα πρέπει να γίνουν στην συγκεκριμένη ακτογραμμή.

“Σε ακτές όπως η δυτική ακτή της Πάφου που έχουν απότομους αναβαθμούς δημιουργούνται δευτερογενείς κυματισμοί οι οποίοι παρασύρουν προς τη θάλασσα τους λουόμενους” ανέφερε, προσθέτοντας πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και είναι εδώ συνέχισε,” που πρέπει να γίνουν διαφορετικού τύπου μελέτες και επίσης ναυαγόσωση ή πρόληψη” .

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της επιτροπής παραλιών του Δήμου Πάφου Νίκος Σιμμιλίδης σημείωσε πως ο Δήμος Πάφου έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες από πλευράς του με την τοποθέτηση σωστής σήμανση της περιοχής.

Ο κ. Σιμμιλίδης επανέλαβε ότι η συγκεκριμένη παραλία δεν είναι παραλία λουομένων, σημειώνοντας πως παρόλα αυτά αναγνωρίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην συγκεκριμένη παραλία ο Δήμος Πάφου προχώρησε και έχει τοποθετήσει αρκετή σήμανση με πινακίδες σε διαφορετικές γλώσσες .

Υπάρχει κόκκινη σημαία και όποιος διαβάσει εκεί την πινακίδα αντιλαμβάνεται από μόνος του ότι τα θαλάσσια ρεύματα δεν αστειεύονται και είναι επικίνδυνο, είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα