Επιτυχίες και εμπειρίες

Με επιτυχίες αλλά και με εμπειρίες στις αποσκευές τους επέστρεψαν από τη Μάλτα οι αθλητές της Εθνικής ομάδας Optimist που έλαβαν μέρος στον Διεθνή Αγώνα Euromed Championship 2014, που έγινε στο νησί από τις 19 μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου.

Η Κύπρος μετείχε για δεύτερη φορά στη συγκεκριμένη διοργάνωση, όπου μετείχαν αθλητές από τις εξής χώρες: Κύπρο, Ελλάδα, Ιρλανδία,

Ιταλία, Μάλτα, Ρουμανία, Ρωσία, Ουκρανία και Ηνωμένο Βασίλειο.Ο προπονητής της ομάδας Κώστας Γναφάκης αναφέρεται στη συμμετοχή της ομάδας στη διοργάνωση: «Κύριος στόχος των νεαρών αθλητών δεν ήταν η διάκριση, αλλά η θετική παρουσία σε συνδυασμό με τη συγκέντρωση εμπειριών. Στόχος που επετεύχθη, με το χάλκικο μετάλλιο στην κατηγορία παμπαίδων (Ανδρέας Χριστοδουλίδης) και την πέμπτη θέση στις κορασίδες (Σταύρη Τοτού). Στήνουμε μια καινούρια ομάδα. Ευχαριστώ τον έφορο Στέλιο Χαραλάμπους για τη στήριξη και εμπιστοσύνη, την τεχνική σύμβουλο της Ομοσπονδίας Έλενα Παπάζογλου για τη συνεργασία και την προετοιμασία της αποστολής και το ΔΣ της Κυπριακής ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου. Ευχαριστώ και τα παιδιά για τη συνεργασία, την πίστη που επέδειξαν και την προσπάθεια που κατέβαλαν».Οι θέσεις που πήραν οι Κύπριοι αθλητές στη διοργάνωση είναι οι εξής: Ανδρέας Χριστοδουλίδης (ΝΟΑ), τρίτη θέση στους παμπαίδες (U12), 19η στους παίδες (U15) και 24η θέση στη γενική κατάταξη, Πάνος Κωνσταντίνου (ΝΟΑ), 20η θέση στους παίδες (U15), 25η θέση στη γενική κατάταξη, Σταύρη Τοτού (ΝΟΑ) πέμπτη θέση στις κορασίδες, 32η θέση στη γενική κατάταξη, Ραφαήλ Θεοχάρους (ΝΟΛ), 44η θέση στους παίδες, 52η θέση στη γενική κατάταξη, Χάρης Παπάζογλου (ΝΟΛ), 51η θέση στους παίδες, 58η στη γενική κατάταξη, Απόστολος Αποστολίδης (ΝΟΑ), 52η θέση στους παίδες, 59η στη γενική κατάταξη.Στη γενική κατάταξη πρώτευσε η Ιταλία με το Μάικλ Αμαντόρι δεύτερος κατατάγηκε ο Ισπανός Αρμάου Γκέλμπι και τρίτη κατατάγηκε η Σοφία Χόλογουει (Ηνωμένο Βασίλειο).Συμμετείχαν 105 αθλητές..

Keywords
Τυχαία Θέματα