Επίτιμος Πρόεδρος του Σωματείου “Beyond Diabetes Type 1” Παιδιών o Διπλαρος

Στην ανακήρυξη του Πρoέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας κ.  Ευθύμιου Δίπλαρου ως επίτιμου Προέδρου του Σωματείου Beyond Diabetes Type 1 Cyprus, προέβη το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, ως ένδειξη εκτίμησης για την πολύπλευρη προσφορά και συνεχή στήριξή του στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου, η εισήγηση για ανακήρυξη του κ. Δίπλαρου σε επίτιμο Πρόεδρο ήταν ομόφωνη

εκ μέρους των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και επικυρώθηκε επίσης ομόφωνα κατά την τελευταία Γενική Συνέλευση. Επιπρόσθετα το Διοικητικό Συμβούλιο απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Δίπλαρο για την πολύχρονη και ανιδιοτελή προσφορά του προς το Σωματείο.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ευθύμιος Δίπλαρος δήλωσε:

«Είμαι πολύ συγκινημένος για την ανακήρυξη μου ως Επίτιμος Πρόεδρος του Σωματείου για παιδιά με Διαβήτη Τύπου 1, Beyond Diabetes Type 1 Cyprus. Μια απόφαση που με τιμά έτι περαιτέρω εφόσον πάρθηκε ομόφωνα. Είναι γεγονός ότι εδώ και πάρα πολλούς μήνες έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη και συλλογική προσπάθεια διαβούλευσης και διαλόγου μέσω συναντήσεων με εμπλεκόμενους φορείς και έχουμε διαπιστώσει ότι αυτή τη στιγμή η Εθνική Στρατηγική Στήριξης για τον Διαβήτη Τύπου 1 είναι ελλιπής και πρέπει το συντομότερο να αναθεωρηθεί. Το δικαίωμα επιλογής ιατροτεχνολογίας και άλλων φαρμακευτικών προϊόντων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και λειτουργούν προς αποφυγή μελλοντικών επιπλοκών των πασχόντων και κυρίως των παιδιών, είναι η βασική προτεραιότητα μας αλλά και ύψιστο καθήκον μας. Ο ηλικιακός περιορισμός που πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι αίρεται, ήταν “ανασταλτικός παράγοντας” για κάποιες εταιρείες του εξωτερικού να προβούν σε προσφορές. Πρέπει να γίνει μια συλλογική προσπάθεια σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον ΟΑΥ και το ΓΕΣΥ ώστε να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Η εκπρόσωπος του Σωματείου Βeyond Diabetes Type 1 Cyprus, κ. Δροσούλα Χατζησάββα, δήλωσε ότι είναι καιρός να δούμε αποτελέσματα και λύσεις στις δίκαιες απαιτήσεις των συμπολιτών μας. Ανέφερε ότι η πρόληψη μακροπρόθεσμων επιπλοκών είναι εξίσου κρίσιμη με την καθημερινή διαχείριση και πρέπει επιτέλους να δοθεί η απαραίτητη στήριξη σε όλα τα παιδιά, μέσω ιατροτεχνολογίας η οποία παρέχεται στην Ευρώπη. Να μην υπάρχει κανένας αποκλεισμός προϊόντων όπως έγινε στον προηγούμενο διαγωνισμό. Η Επιτροπή Υγείας της Βουλής και το Υπουργείο Υγείας αλλά και ο ΟΑΥ έχουν ανταποκριθεί θετικά αλλά αναμένουμε να δούμε σύντομα πράξεις. Έχοντας πάντα κατά νου το τι είναι καλύτερο για τα παιδιά, ελπίδα μας είναι ότι και με την αμέριστη συνδρομή του επίτιμου πλέον Προέδρου του Σωματείου μας του κ. Ευθύμιου Δίπλαρου, θα υπάρξει μια ευρύτερη ενεργοποίηση και άψογη συνεργασία εκ μέρους όλων των φορέων.   

Σχετικά με το σωματείο Beyond Diabetes Type 1 Cyprus 

Το Σωματείο Beyond Diabetes Type 1 Cyprus (Aρ. Μητρώου ΛΕΜ|Σ|181), για παιδιά &εφήβους με αυτοάνοσο Ζαχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 στην Κύπρο, ιδρύθηκε το 2021 απο μια δυναμική ομάδα γονέων εθελλοντών, χωρίς ιδιωτικά συμφέροντα, με απώτερο σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και άμεση κινητοποίηση για προώθηση των δικαιωμάτων των πασχόντων που βρίσκονται στην Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://beyondtype1cy.org/

Ανάμεσα στους σκοπούς και προτεραιότητες του σωματείου είναι:

● Η διαφώτιση και ενημέρωση των αρμόδιων κρατικών φορέων για τις ανάγκες των παιδιών με Διαβήτη Τύπου 1 και η ενίσχυση των προσπαθειών για ιατρο-τεχνολογική αναβάθμιση και διαθεσιμότητα στην αγορά της Κύπρου των νεότερων ιατροτεχνολογικών μεθόδων για θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1.

● Το δικαίωμα επιλογής θεραπείας και ένταξης στον ΟΑΥ και ΓΕΣΥ επιλογές για την καλύτερη δυνατή διαχείρηση αυτής της αυτοάνωσης πάθησης, που μαστίζει περισσότερο απο 18 000 συμπολίτες μας (ανηλίκους και ενήλικες) για την βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής και αποφυγή μακροπρόθεσμων επιπλοκών.

● Η συνεργασία με αρμόδιους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, αλλά και άλλους τοπικούς ή διεθνής Συνδέσμους και Ιδρύματα, για επίτευξη κοινών στόχων, βελτιστοποιήση της υπάρχον Εθνικής Στρατιγικής, με σκοπό την προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών με Διαβήτη Τύπου 1 σύμφωνα με τα Ευρωπαικά πρότυπα

● Η διαφώτιση και ευαισθητοποίηση της κυπριακής κοινωνίας για τον Διαβήτη Τύπου 1 ( παιδικό διαβήτη), με στόχο την καταπολέμηση της προκατάληψης και της άγνοιας στο σχολικό και φιλικό περίγυρο των παιδιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επίτιμος Πρόεδρος, Σωματείου “Beyond Diabetes Type 1” Παιδιών, Διπλαρος,epitimos proedros, somateiou “Beyond Diabetes Type 1” paidion, diplaros