Επίθεση ΕΛΑΜ σε ΑΚΕΛ για την δασκάλα της Αθηένου

Καυστική ανακοίνωση κατά του ΑΚΕΛ εξέδωσε το ΕΛΑΜ με αφορμή την «άδικη» όπως χαρακτηρίζει στοχοποιήση της δασκάλας Ελένης Σιουφτά από την Αθηένου.

Συγκεκριμένα, το ΕΛΑΜ αναφέρει στην ανακοίνωση του:

«Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδικάζει την άδικη στοχοποίηση δασκάλας από την ακριτική Αθηένου από στελέχη του ΑΚΕΛ,

για την χθεσινή (28/10) της ομιλία κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού της Κοινότητας για την επέτειο του ΟΧΙ, όπου ήταν η κύρια ομιλήτρια.

Είναι γνωστή η πρακτική του ΑΚΕΛ να διαδίδει ψέματα και συκοφαντίες για συμπατριώτες μας που εμποτίζονται με εθνικά ιδεώδη και τα εκφράζουν στο πλαίσιο της κοινωνικής τους προσφοράς.

Φαίνεται πως οτιδήποτε προάγει τη θύμηση και τον παραδειγματισμό της Ελληνικής Ιστορίας και των κατορθωμάτων των προγόνων μας, ενοχλεί.

Η συγκεκριμένη δασκάλα, μάλιστα, έχει έντονη εθνική δράση με τη συγγραφή ποιημάτων και στίχων που αφορούν τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ καθώς και άλλες ιστορικές μορφές του Ελληνισμού.

Μήπως τελικά αυτός είναι ο λόγος που στοχοποιείται η συγκεκριμένη δασκάλα;

Μήπως το ΑΚΕΛ θέλει να ποινικοποιήσει τον εθνικό λόγο και τον εορτασμό των εθνικών επετείων;»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Σιουφτά, κλήθηκε από το Sigmalive να σχολιάζει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την ομιλία της στην πανηγυρική δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης, στην Αθηένου.

Η ίδια υποστήριξε ότι η ομιλία της κυκλοφόρησε αποσπασματικά στο διαδίκτυο και προβλήθηκε διαστρεβλωμένα σε σχέση με την αναφορά της στους ΛΟΑΤ.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι είναι «κατά των πανηγυριών στα οδοφράγματα» και με «όλους όσοι προσπαθούν να αναγάγουν το Κυπριακό σε δικοινοτικό, αφού «είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής».

Έντονη ήταν η αντίδραση της διευθύντριας του γραφείου του Γ.Γ του ΑΚΕΛ, Μαρίνας Σάββα η οποία σε ανάρτηση της μεταξύ άλλων αναφέρει: «Κάποιος πρέπει να έρθει να σας βγάλει έξω από την τάξη και να μην σας επιτρέψει ξανά την είσοδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επίθεση ΕΛΑΜ, ΑΚΕΛ, Αθηένου,epithesi elam, akel, athienou