Παρελθόν το αεροδρόμιο Ατατούρκ-Δείτε το νέο «μεγαθήριο»

Το όνομα ‘Ιστανμπούλ’, δηλαδή ‘Κωνσταντινούπολη’ το όνομα της πόλης έδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο νέο αεροδρόμιο, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου, όπως τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η Κων/λη στη διάρκεια των αιώνων κατέχει μία στρατηγική θέση. Με το αεροδρόμιο ‘Κων/λη’ έγινε ένα σημαντικό κομβικό κέντρο μεταφορών», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έφτασε στο αεροδρόμιο με αεροσκάφος από την Άγκυρα αγοράζοντας μάλιστα συμβολικά και το πρώτο εισιτήριο.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην

Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, στo αεροδρόμιο θα εργάζονται 120 χιλιάδες άνθρωποι, θα συνδέει 60 χώρες και θα εξυπηρετεί ετησίως 90 εκατ. επιβάτες. Όταν ολοκληρωθεί θα εξυπηρετεί 150 εκατ. επιβάτες, ίσως και 200 εκατ., όπως τόνισε ο Ερντογάν.

«Απευθύνω έκκληση στους φίλους μας σε όλον τον κόσμο: Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να χτίσουμε ένα ειρηνικό, ασφαλές και ευτυχισμένο μέλλον για όλους μας. Με τη βοήθεια του Αλλάχ, το αεροδρόμιο της Κων/λης θα ενώσει τους ανθρώπους, θα εξυψώσει την αγάπη και θα γεμίσει τις καρδιές, προσφέροντας κέρδος στη χώρα μας, στην περιοχή και στον κόσμο».

Ο υπουργός Μεταφορών, Τζαχίτ Τουρχάν, τόνισε ότι το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού θα μπορεί να πετάει απευθείας στο νέο αεροδρόμιο της Κων/λης.

Μετά την ομιλία εψάλη και η απαραίτητη προσευχή από τον ιμάμη, ώστε να είναι καλότυχο και καλοτάξιδο.

Πρόκειται για μια κατασκευή 26 δις ευρώ και η έκτασή του καταλαμβάνει 76,5 εκατομμύρια τμ. Για την κατασκευή του εργάστηκαν 10 χιλιάδες άνθρωποι.

31 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εσωτερική πτήση στην Άγκυρα και η πρώτη εξωτερική πτήση την 1 Νοέμβρη στο αεροδρόμιο της Τύμβου στα Κατεχόμενα της Κύπρου.

Ήδη έχουν πωληθεί τα εισιτήρια από τις οι πρώτες 21 χιλιάδες πτήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα