Επιστολή στον Γκουτέρες από την πλατφόρμα Λύση και Ειρήνη

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της πλατφόρμας, η συνάντηση αντιπροσωπείας της με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο και την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ στην Κύπρο έγινε στις 15:00.

Σημειώνεται ότι αντιπροσωπεία της ίδια πλατφόρμας είδαν τις προηγούμενες ημέρες και τους δύο ηγέτες ζητώντας την άρση της κρίσης που προέκυψε τελευταία και συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Σε δηλώσεις εκ

μέρους της πλατφόρμας, πριν την πραγματοποίηση της συνάντησης, ο Οκάν Νταγλί ανέφερε ότι μαζί με την διακοπή των διαπραγματεύσεων οι δύο ηγέτες έχουν εγκαταλείψει τη γλώσσα της ειρήνης και συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι επίρριψης ευθυνών. Η εξάπλωση του εθνικισμού, του σοβινισμού και των διχαστικών απόψεων σε ολόκληρη την κοινωνία, έχει προκαλέσει ένταση και ανέτρεψε το κλίμα ασφάλειας στην περιοχή, πρόσθεσε εκφράζοντας την ανησυχία των 55 οργανώσεων που απαρτίζουν την πλατφόρμα Λύση και Ειρήνη γι' αυτό το γεγονός.

Ο κ. Νταγλί σημείωσε ότι η πλατφόρμα ζητεί την άρση της κρίσης και για το λόγο αυτό στέλνουν την επιστολή προς τον Αντόνιο Γκουτέρες

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα