Επιστολή Α.Κυπριανού στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Με επιστολή την οποία απέστειλε σήμερα στην Πρόεδρο της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς-Βόρειας Πράσινης Αριστεράς, Γκάμπι Τζίμμερ, ο Γ.Γ της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού κοινοποιεί τις θέσεις του ΑΚΕΛ για την πιθανή άρση των απαιτήσεων θεωρήσεων εισόδου για Τούρκους πολίτες.

Ο κ.Κυπριανού εξέφρασε την ανησυχία του για τις πιθανές σοβαρές επιπτώσεις για την Κυπριακή Δημοκρατία και τις συνομιλίες που διεξάγονται για τη λύση

του Κυπριακού προβλήματος, μια ενδεχόμενη άρση των θεωρήσεων εισόδου χωρίς η Τουρκία να έχει εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα.

Στην ανακοίνωση του τόνισε τις αντιδράσεις και την κριτική πολλών διεθνών οργανισμών για την πλήρη περιφρόνηση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου σε σχέση με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό κάτι που όπως είπε «καταδεικνύει για άλλη μια φορά πώς συγκεκριμένες σκοπιμότητες και συμφέροντα επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων στην ΕΕ».

Υπενθύμισε δε ότι η Τουρκία παράνομα κατέχει το 37% της Κύπρου εδώ και 42 χρόνια, εφαρμόζοντας πολιτική εποικισμού και αφομοίωσης. Σημείωσε δε την άρνηση της Τουρκίας να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Αγκύρας και να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία ως ένα από τα 28 Κράτη-Μέλη της ΕΕ.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Τουρκία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τύχει διαφορετικής μεταχείρισης από άλλες τρίτες χώρες. Η πλήρης εκπλήρωση όλων των κριτήριων για την άρση των απαιτήσεων θεώρησης εισόδου για Τούρκους πολίτες συνιστά μια απαραίτητη προϋπόθεση πριν τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης, μια θέση που επίσης λήφθηκε από τη Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αναμένουμε όπως το σώμα διατηρήσει θέση αρχής», ανέφερε κλείνοντας ο Άντρος Κυπριανού.

Keywords
Τυχαία Θέματα