Επιστολή Hope for Children σε Συλλούρη για Δίπλαρο

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής απέστειλε το «Hope for Children», με θέμα την επιβλαβή έκθεση περιπτώσεων σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ενάντια σε παιδιά στα ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του «Hope for Children» προς το Πρόεδρο της Βουλής, γίνεται έκκληση να μεταφερθεί στο βουλευτικό σώμα της Κυπριακής Δημοκρατίας η σημαντικότητα της διαχείρισης πληροφοριών που αφορούν ευαίσθητα θέματα

όπως αυτά της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών, με εχεμύθεια και την πρέπουσα πολιτική ηθική.

Αφορμή για την σχετική έκκληση, όπως σημειώνεται στην επιστολή, είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή του ΔΗΣΥ, Ευθύμιου Δίπλαρου και τις πιθανές συνέπειες που προκύπτουν με τη δημοσιότητα που έλαβαν οι σχετικές καταγγελίες σεξουαλικής βίας ενάντια σε παιδιά.

Επίσης, στην επιτολή υπογραμμίζεται ότι τα λαϊκά δικαστήρια συνήθως πιο πολύ τρομάζουν και δημιουργούν δυσκολίες στη διαδικασία προστασίας του παιδιού.

Αναφορά γίνεται και στα μέτρα που έχει λάβει η Κυπριακή Δημοκρατία για την αποτελεσματική διαχείριση περιπτώσεων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Η επιστολή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την συγκεκριμένη περίπτωση ανήλικης που έκανε αναφορά στο Hope for Children σημειώνοντας την ανησυχία για την ψυχολογική κατάσταση της ανήλικης η οποία δίσταζε να καταθέσει στις Αρχές λόγω του φόβου της έκθεσης στα ΜΜΕ αλλά και στο σχολείο της.

Τέλος, το Hope for Children, καλεί πολιτικά και δημόσια πρόσωπα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά για τις πληροφορίες που δίνονται στα ΜΜΕ αφού όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, «τέτοιες κινήσεις μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες ζημιές».

Ως εκ του γίνεται έκκληση στη Βουλή να επιδείξει τον ανάλογο σεβασμό προς τα θύματα που ομολόγησαν καθώς και σ΄ αυτά που ακόμα δεν τον έχουν πράξει.

Δείτε ΕΔΩ την επιστολή

Keywords
Τυχαία Θέματα