Επίσκεψη Προέδρου στο Ισραήλ μετά το σχηματισμό Κυβέρνησης

Επίσκεψη στα Ιεροσόλυμα η οποία θα φέρει και σημαντικές ανακοινώσεις αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον Βενιαμίν Νετανιάχου.

Αυτό δήλωσε μιλώντας στις Τομές Στα Γεγονότα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος με αφορμή το γεύμα το οποίο παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Avigdor Lieberman, ο οποίος πραγματοποίησε ιδιωτική επίσκεψη στην Κύπρο.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της

συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, περιφερειακά θέματα, όπως η ενέργεια και οι πρόσφατες εξελίξεις στο Ιράν.

«Υπάρχουν αρκετά θέματα στα οποία οι δύο χώρες έχουν κοινές προσεγγίσεις και επιδιώκεται μέσα από ένα συνεχή διάλογο να υπάρξουν και κοινές θέσεις στην αντιμετώπιση των θεμάτων που απασχολούν τις δύο χώρες. Είναι σημαντικό ότι υπάρχει πολιτική βούληση και από πλευράς Λευκωσίας και από πλευράς Ιεροσολύμων για να ενισχυθεί η συνεργασία των δύο χωρών», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε επίσης ότι ο διάλογος μεταξύ των δύο χωρών σε επίπεδο τεχνοκρατών είναι συνεχής και πως μετά τον σχηματισμό Κυβέρνησης από τον Βενιαμίν Νετανιάχου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τα Ιεροσόλυμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα