Επίσκεψη Λιλλήκα στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιώργος Λιλλήκας, είχε σήμερα συνάντηση στα γραφεία του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού με αντιπροσώπους του Οργανισμού κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις και εισηγήσεις, στο πλαίσιο του προεκλογικού προγράμματος.

Αυτούσια η δήλωση του Γιώργου Λιλλήκα από τη συνάντηση:

Στην επίσκεψή μας στο ΣΑΛΑ είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και με την διεύθυνση τα διάφορα προβλήματα που παρουσιάζονται και χαίρομαι για την επιμονή της διεύθυνσης για την ενίσχυση της υπηρεσίας εσωτερικού ελέγχου.

Είναι απαραίτητο, θα έλεγα ότι είναι το

άλφα και το ωμέγα σε κάθε οργανισμό που διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα, που έχει προσφορές και διαγωνισμούς, να υπάρχει ισχυρή και άρτια εκπαιδευμένη ανεξάρτητη υπηρεσία, και το τονίζω ανεξάρτητη υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου.

Μόνον έτσι θα προλαβαίνουμε σκάνδαλα, μόνον έτσι θα κλείνουμε παράθυρα ή και κενά στις διαδικασίες που επιτρέπουν την εκμετάλλευση και την κατάχρηση από όσους έχουν πρόσβαση.

Λυπούμαι γιατί τα κόμματα επιμένουν στην λογική της σύστασης των επιτροπών που να μετέχουν εκπρόσωποι των κομμάτων.

Η εμπειρία μας από τα ΣΑΠΑ σε άλλες επαρχίες αποδεικνύουν ότι στα σκάνδαλα και στην διαπλοκή συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων.

Είναι αδιανόητο αυτοί που εμπλέκονται στα σκάνδαλα, που έχτισαν αυτήν την κουλτούρα της διαπλοκής και της διαφθοράς , να θέλουν τώρα και να μετέχουν και σε επιτροπές οι οποίες θα ελέγχουν και θα προλαμβάνουν τα σκάνδαλα και την διαπλοκή.

Ταυτόχρονα επιβάλλεται όσο ποτέ να προχωρήσουμε και στην θέσπιση επιτέλους ενός νόμου πλαισίου ο οποίος θα καθορίζει τις προσωπικές αστικές ευθύνες του καθενός που έχει εκτελεστική εξουσία ή διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα.

Μόνον έτσι όλοι θα καταστούν υπεύθυνοι για τις παραλείψεις και τις εγκληματικές αμέλειες τους και για τις αποφάσεις τους.

Πρέπει να χαιρόμαστε να βρίσκουμε υπηρεσίες του κράτους που είναι καθαρές γιατί το χρειάζεται ο τόπος και χρειάζεται επίσης καλά παραδείγματα ο πολίτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα