Επίσκεψη Καδή στον ΚΟΑΠ

Πραγματοποιήθηκε στις 17/3/22 συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή με τον Επίτροπο του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών κ. Ανδρέα Κυπριανού.

Ο Επίτροπος καλωσόρισε τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στον Οργανισμό και εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την άψογη και αγαστή συνεργασία που υπάρχει με το Υπουργείο Γεωργίας.

Προς ενίσχυση της συνεργασίας των δύο αντρών

Πρόσθεσε ότι στόχος και σκοπός είναι να ενισχυθεί αυτή η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα ούτως ώστε να διατηρηθεί στο υψηλότερο δυνατό

σημείο. Στη σύσκεψη που παρακάθησαν, παρευρέθηκαν ανώτερα στελέχη του Υπουργείου και του Οργανισμού, όπου ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε τον Υπουργό για τα προβλήματα και τις αγωνίες που εισέπραξε από τους ίδιους τους αγρότες, μετά και από τις πρόσφατες περιφερειακές συγκεντρώσεις που είχε σε όλες τις Επαρχίες της Κύπρου. Στη συνέχεια συζήτησαν θέματα που αφορούν τον ΚΟΑΠ, όπως κεφαλικές επιδοτήσεις, χρηματοδότηση τραπεζών για τα επενδυτικά προγράμματα, τιμές των ζωοτροφών, χρηματοδότηση για το Μέτρο 14 κ.α.

Στο τραπέζι και τα προβλήματα που έφερε η πανδημία

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, του πολέμου στην Ουκρανία και τις συνέπειες του στον πρωτογενή τομέα, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να είναι η αύξηση του κόστους παραγωγής. Οι δύο πλευρές ανέφεραν ότι  παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν έγιναν και γίνονται πολύ σημαντικά βήματα για στήριξη των αγροτών  και διαβεβαίωσαν ότι η στήριξη και η βοήθεια προς τους αγρότες, είναι από τους πρώτους στόχους της Κυβέρνησης και κατ’ επέκταση και του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών  Πληρωμών. Διαβεβαίωσαν επίσης, την άμεση και άοκνη προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, για την  ετοιμασία, υλοποίηση και χρηματοδότηση όλων των προγραμματισμένων μέτρων και ότι αξιοποιούνται  όλες οι υπάρχουσες δυνατότητες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Τέλος, ο Επίτροπος Αντρέας Κυπριανού. ανέφερε  ότι ο Οργανισμός εργάζεται συνεχώς με εντατικούς ρυθμούς και με ιδιαίτερο ζήλο ώστε να εκτελούνται όλες οι πληρωμές έγκαιρα και έγκυρα στον αγροτικό κόσμο της Κύπρου

Keywords
Τυχαία Θέματα