Επίσκεψη εργασίας ΠτΒ στο Ηνωμένο Βασίλειο

Επίσκεψη εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιεί από την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει επαφές σε Λονδίνο, Κέμπριτζ και Μπρίστολ.

Την Τετάρτη, στην βρετανική πρωτεύουσα, ο κ. Συλλούρης θα συναντηθεί με αξιωματούχους του Βρετανικού Συμβουλίου, με σκοπό την παρουσίαση των προοπτικών περαιτέρω συνεργασίας Κύπρου-Ηνωμένου Βασιλείου στους τομείς της ανώτερης εκπαίδευσης,

επιστημών, έρευνας και ανάπτυξης.

Θα ακολουθήσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Κύπρο, σερ Ρότζερ Γκέιλ και μέλη της Επιτροπής.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με βουλευτές μέλη των ομάδων Συντηρητικών Φίλων Κύπρου και Συντηρητικών Φίλων Ισραήλ στο κοινοβούλιο.

Το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον ηγέτη του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας στο Γουέστμινστερ, Ίαν Μπλάκφορντ.

Θα ακολουθήσει συνάντηση με την ηγεσία του Πανεπιστημίου του Μπράιτον.

Το πρόγραμμα της Πέμπτης αρχίζει με επίσκεψη στην έδρα της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας και συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Γρηγόριο και συνεχίζεται με συνάντηση με την εκπρόσωπο Εξωτερικών Υποθέσεων των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Κριστίν Τζαρντίν.

Θα ακολουθήσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Brexit, Χίλαρι Μπεν, και έπειτα γεύμα εργασίας με το λόρδο Μάρλαντ, πρόεδρο του Επιχειρηματικού και Επενδυτικού Συμβουλίου της Κοινοπολιτείας.

Το απόγευμα της Πέμπτης έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον υπουργό Ευρώπης σερ Άλαν Ντάνκαν.

Το πρόγραμμα της ημέρας θα κλείσει με συνάντηση και δείπνο με την Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ηνωμένου Βασιλείου.

Την Παρασκευή ο κ. Συλλούρης θα μεταβεί στο Κέμπριτζ για επαφές μεταξύ άλλων με τον τοπικό δήμαρχο και επίσκεψη στο Μουσείο Fitzwilliam, όπου θα ξεναγηθεί στην συλλογή κυπριακών αρχαιοτήτων. Εκεί θα παρακαθήσει και σε γεύμα στην παρουσία Ελλήνων και Κυπρίων ακαδημαϊκών.

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου περιλαμβάνει επαφές στο Μπρίστολ. Μεταξύ άλλων, μετά από τον εκκλησιασμό το πρωί της Κυριακής ο Πρόεδρος της Βουλής θα εκφωνήσει πανηγυρικό λόγο στους εορτασμούς για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Θα ακολουθήσει γεύμα από την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα του Μπρίστολ.

Το πρόγραμμα στο Μπρίστολ θα συνεχιστεί επίσης την Δευτέρα και την Τρίτη, πριν την αναχώρηση του Προέδρου της Βουλής για Κύπρο την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επίσκεψη, ΠτΒ, Ηνωμένο Βασίλειο,episkepsi, ptv, inomeno vasileio