Επισημοποιήθηκε ο "αρραβώνας" Πειραιώς - Sehnaoui

Σε συμφωνία, η οποία ανοίγει νέο παράθυρο ευκαιρίας στην Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου), κατέληξαν σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. και ο Λιβανέζος επιχειρηματίας και τραπεζίτης, Maurice Sehnaoui.

Η συμφωνία, η οποία ανακοινώθηκε απόψε, επιβεβαιώνει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Sigmalive, το οποίο ενημέρωσε πρώτο για τον αρραβώνα Τράπεζας

Πειραιώς και του Λιβανέζου τραπεζίτη.

Η συμφωνία συνήφθη με την Holding Μ Sehnaoui SAL και προβλέπει διάθεση μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς (Κύπρου) και ταυτόχρονη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 40 εκ. ευρώ. Την έκδοση θα καλύψει πλήρως η εταιρεία του Λιβανέζου τραπεζίτη και ομάδα επενδυτών.

Με τη συμφωνία, το ποσοστό συμμετοχής της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε. περιορίζεται στο 17,6% και ο Sehnaoui μετατρέπεται σε μεγαλομέτοχο της Τράπεζας Πειραιώς (Κύπρου). Η συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο αναμένεται να ανέλθει περίπου στο 17,5%, ενώ οι υπόλοιποι επενδυτές θα μετέχουν με ποσοστό μικρότερο του 10% έκαστος.

Η συναλλαγή, η οποία θα πρέπει να τύχει της έγκρισης των εποπτικών αρχών, θα ενισχύσει τα εποπτικά κεφάλαια της Τράπεζας, τα οποία αναμένεται να ξεπεράσουν το 15%.

Το deal, αναμένεται να διαφοροποιήσει και τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, στο οποίο θα εκπροσωπείται και ο νέος μεγαλομέτοχος.

Ο κ. Maurice Sehnaoui, γνωστός Λιβάνιος τραπεζίτης με δραστηριότητα στο Λίβανο, στην Ιορδανία και στην Κύπρο, έχει διοικήσει με επιτυχία πολλές τράπεζες για περισσότερα από 30 χρόνια ως Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και μέτοχος, όπως η BLC Bank και η Societe Generale de Banque au Liban στο Λίβανο.

M. Sehnaoui: Σημαντική η επένδυση

Σε γραπτή δήλωση του ο πρόεδρος της Holding Μ Sehnaoui, χαρακτηρίζει σημαντική την επένδυση στην Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) και επισημαίνει ότι είναι αποτέλεσμα της μακροπρόθεσμης δραστηριοποίησης μας και δέσμευσης μας προς την Κύπρο. Ο Λιβανέζος τραπεζίτης, εκφράζει την εμπιστοσύνη του προς την κυπριακή οικονομία και δηλώνει ότι προσβλέπει "σε δυναμική ανάπτυξη και κερδοφορία της Τράπεζας για αμοιβαίο όφελος των μετόχων της, των πελατών της και της κυπριακής Οικονομίας".

Κ. Λοϊζίδη: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία

Ο πρόεδρος της Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου), Κωνσταντίνος Λοϊζίδης, επισημαίνει ότι η σημερινή συμφωνία, απορρέει από τις υποχρεώσεις του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, όπως προκύπτει από το σχέδιο αναδιάρθρωσης που συμφωνήθηκε με τις ευρωπαϊκές Αρχές.

Ο κ. Λοϊζίδης χαρακτηρίζει ευχάριστη έκπληξη το υψηλό ενδιαφέρον για την Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) από διεθνείς και τοπικούς επενδυτές, λέγοντας ότι "αποτελεί σαφή ψήφο εμπιστοσύνης στην ανθεκτικότητα της Κυπριακής Οικονομίας και στις προοπτικές του τραπεζικού τομέα της χώρας". Την ίδια ώρα δηλώνει ετοιμότητα να προσφέρει πλήρη και σταθερή υποστήριξη στους νέους εταίρους της Τράπεζας. "Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την προοπτική της Τράπεζας Πειραιώς (Κύπρου), τώρα που ο κ. Maurice Sehnaoui, με μια ομάδα διεθνών επενδυτών, θα την οδηγήσει στο επόμενο στάδιο ανάπτυξης, επέκτασης και συνεχούς υποστήριξης της οικονομίας της Κύπρου".

"Δεν αλλάζει τίποτα για το προσωπικό"

Κληθείς από το SigmaLive να σχολιάσει έαν θα υπάρξουν νέα δεδομένα για το προσωπικό, ο πρόεδρος της Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου), διαβεβαίωσε "καμία αλλαγή για το προσωπικό". Σε αυτό το στάδιο, πάντως, δεν αναμένονται αλλαγές ούτε και στη διευθυντική ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα