Τη Δευτέρα στην Κύπρο ο ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Περιφερειακές εξελίξεις, Κυπριακό αλλά και σχέσεις Αραβικού Κόλπου – ΕΕ και εμβάθυνση διμερών σχέσεων θα βρεθούν στο επίκεντρο της επίσημης επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan στην Κύπρο, τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Κύπρος είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΑΕ

σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Κατά τη διάρκεια των επίσημων διαβουλεύσεων μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη με τον Εμιρατινό Υπουργό Εξωτερικών θα ανταλλαγούν απόψεις επί των περιφερειακών εξελίξεων και προκλήσεων ασφαλείας και επί των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, αναφέρεται.

O κ. Κασουλίδης, προστίθεται, θα ενημερώσει τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και θα γίνει ανασκόπηση του φάσματος των διμερών σχέσεων των δύο χωρών με την προοπτική περαιτέρω εμβάθυνσής τους.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Sheikh Abdullah θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα τελεστούν τα επίσημα εγκαίνια της Πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη Λευκωσία στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα