Επικροτεί την ΑΗΚ ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών

Χαιρετίζει την απόφαση της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) “να μην προχωρήσει κατά τη διάρκεια των γιορτών του Πάσχα σε αποκοπές ηλεκτρικού ρεύματος από κανένα υποστατικό που δεν έχει πληρώσει τους λογαριασμούς του” ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών (ΚΣΚ).

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι “η πρακτική της διακοπής του ηλεκτρισμού σε οικιακούς καταναλωτές που δεν μπορούν πληρώσουν τους λογαριασμούς τους πρέπει να αποφεύγεται

και να αναζητούνται άλλες λύσεις”.

Επαναφέρει και την πρότασή του, για μείωση της μέγιστης παροχής σε υποστατικά που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, με δεδομένο ότι δεν καλύπτονται όλοι όσοι αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους από τα διατάγματα για την ενεργειακή φτώχεια”.

Ο ΚΣΚ αναφέρει ότι “η πρακτική αυτή θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε ακόμα μεγαλύτερη κλίμακα από την ΑΗΚ και να μην μένει στην εθελοντική αίτηση του καταναλωτή για μείωση της παροχής ενώ θα πρέπει, επίσης, και ο πελάτης να ενημερώνεται για την επιλογή αυτή”.

Προσθέτει ότι “σκάνδαλα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όπως το θέμα της αγοράς των προβληματικών πασσάλων, το οποίο ακόμη διερευνάται, ασφαλώς επιβαρύνουν το κόστος της ΑΗΚ και κατ’ επέκταση τους καταναλωτές”.

“Όπως και σε άλλες περιπτώσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος, θεωρούμε ότι θα πρέπει οι ένοχοι να καταδικαστούν και να επιστραφούν όλα τα χρήματα στα ταμεία της ΑΗΚ, η οποία μέσω της μείωσης της τιμής του ηλεκτρισμού θα τα επιστρέψει στους πελάτες της”, καταλήγει ο ΚΣΚ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα