Η κυβέρνηση αθωώνει την τουρκική πολιτική, λέει η Αλληλεγγύη

"Η κυβέρνηση αθωώνει την τουρκική πολιτική και φορτώνει ευθύνες στην αντιπολίτευση", λέει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλληλεγγύη.

Με αφορμή δηλώσεις του Προεδρικού και του υπουργού Εξωτερικών ότι δεν θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο εν μέσω προεκλογικής περιόδου, το κίνημα εκφράζει την απορία σχετικά με το "τι φοβάται ο ΠτΔ και "γιατί αναφέρεται στις διαρροές;".

"Το ίδιο πρόβλημα δεν θα υπάρχει και μετά τις εκλογές; Και γιατί κάποιος να φοβάται τις διαρροές; Τις φοβάται μόνο όταν έχουν αρνητικό χαρακτήρα και δεν θέλει να γνωρίζει ο λαός την Αλήθεια", τονίζει"

Εν

συνεχεία αναφέρει ότι ο υπουργός Εξωτερικών και η κυβέρνηση θεωρούν υπεύθυνες τις διαρροές και μερίδα πολιτικών της ελληνοκυπριακής πλευράς, για τα πολιτικά παιχνίδια και τους εκβιασμούς της Άγκυρας και του Ακιντζί, σε διάφορες πτυχές, όπως είναι για παράδειγμα το εδαφικό και το περιουσιακό, και όχι την ίδια την Τουρκία.

"Διερωτόμαστε λοιπόν: Δεν είναι ντροπή για τον Υπουργό και την Κυβέρνηση να κατηγορούν μερίδα της πολιτικής ηγεσίας επειδή η Άγκυρα εμπαίζει την Κυβέρνηση στις συνομιλίες με το ΥΠΕΞ να προσφέρει στην Τουρκία λευκό ποινικό μητρώο;", προσθέτει.

Τέλος, τονίζει ότι "αυτό το λευκό μητρώο, είναι που έβαλε πρόσφατα στην γωνία την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες, με αποτέλεσμα να ασκηθούν πιέσεις για άνοιγμα τουρκικών κεφαλαίων, αντί για την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία. Είναι τόσο μεγάλος ο προεκλογικός οίστρος των Κυβερνώντων που δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι δεν είναι η αντιπολίτευση που εισέβαλε στην Κύπρο, αλλά η Τουρκία;"

Keywords
Τυχαία Θέματα