Επικοινωνία ΥΠΕΞ με τον Λιθουανό ομόλογό του για την πτήση της Ryanair

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, συνομίλησε με τον Λιθουανό ομόλογό του, Gabrielius Landsbergis, για την πτήση της Ryanair που εξαναγκάστηκε σε προσγείωση στη Λευκορωσία.

Συγκεκριμένα, ο ΥΠΕΞ ενημερώθηκε για την κατάσταση ως έχει μετά την προσγείωση στο Βίλνιους του αεροσκάφους της Ryanair που είχε νωρίτερα εξαναγκασθεί σε προσγείωση στο Μινσκ.

☎️ Ο Υπουργός Εξωτερικών @Christodulides

συνομίλησε με τον Λιθουανό ομόλογό του @GLandsbergis από τον οποίο ενημερώθηκε για την κατάσταση ως έχει μετά την προσγείωση στο Βίλνιους του αεροσκάφους της #Ryanair που είχε νωρίτερα εξαναγκασθεί σε προσγείωση στο Μινσκ.

Cyprus MFA (@CyprusMFA) May 23, 2021

Υπενθυμίζεται ότι ένας Κύπριος συμπεριλαμβάνεται στους επιβάτες του αεροσκάφους της Ryanair, το οποίο προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ, από τις Αρχές της Λευκορωσίας.

«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση με την αναγκαστική προσγείωση της πτήσης της Ryanair στο Μινσκ. Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο. Καλούμε τις Αρχές της Λευκορωσίας να διασφαλίσουν την άμεση και ασφαλή απελευθέρωση όλων των επιβατών. Βρισκόμαστε σε επαφή επίσης με τις Αρχές της Ελλάδας και της Λιθουανίας για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του Κύπριου επιβάτη», αναφέρει σε ανάρτησή του το κυπριακό ΥΠΕΞ.

Συνάντηση με τον ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου είχε ο ΥΠΕΞ στο Κάϊρο

Τρόπους ενίσχυσης των σχέσεων της Κύπρου με τον Αραβικό Σύνδεσμο συζήτησαν κατά την σημερινή τους συνάντηση ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού, Άχμεντ Αμπούλ Γιτ. 

Οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Αμπούλ Γιτ συζήτησαν επίσης περιφερειακά ζητήματα, κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο. 

Διαβάστε επίσης: 

Θρίλερ σε πτήση από Αθήνα: «Αναγκαστική προσγείωση με εντολή Λουκασένκο»

ΥΠΕΞ για πτήση στο Μινσκ: «Εντελώς απαράδεκτο»-Τι αναφέρει για Κύπριο επιβάτη

Η πτήση της Ryanair απογειώθηκε μόλις από το Μινσκ με προορισμό το Βίλνιους

Keywords
Τυχαία Θέματα