Επικοινωνία Γερμανού Προέδρου με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας

Ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγιερ συνομίλησε την Πέμπτη με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολόντιμιρ Ζελένσκι. Εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Προέδρου ανακοίνωσε ότι τα ζητήματα που προκάλεσαν ενόχληση κατά το παρελθόν έχουν πλέον ξεκαθαριστεί.

Ο Σταινμάγιερ εξέφρασε στον Ζελένσκι «την αλληλεγγύη, το σεβασμό και την υποστήριξή του στο θαρραλέο αγώνα του ουκρανικού λαού ενάντια στην επιτιθέμενη Ρωσία».

Oι δύο Πρόεδροι χαρακτήρισαν τη συνομιλία «πολύ σημαντική» και «πολύ καλή» και «συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή».

Από κύκλους της Γερμανικής Προεδρίας

της Δημοκρατίας διέρρευσε –σύμφωνα με την εφημερίδα Welt- ότι ο Ζελένσκι προσκάλεσε «εγκάρδια την ηγεσία ολόκληρου του γερμανικού κράτους», τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο, την κυβέρνηση και τον Καγκελάριο να επισκεφτούν το Κίεβο.

Ο Σταινμάγιερ σχεδίαζε αρχικά να ταξιδέψει στο Κίεβο τον Απρίλιο -μαζί με τους Προέδρους της Πολωνίας και των τριών χωρών της Βαλτικής. Προς ενόχληση του Βερολίνου, η πρόσκληση προς τον Γερμανό Πρόεδρο ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή. Γι’ αυτό και ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς δεν θέλησε μέχρι τώρα να μεταβεί στην Ουκρανία. «Αποτελεί πρόβλημα το γεγονός ότι ακυρώθηκε η πρόσκληση προς τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Και αυτό έχει εκφραστεί», δήλωσε ο Σολτς χθες μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο επικεφαλής του CDU Φριντριχ Μερτς έγινε ο πρώτος κορυφαίος Γερμανός πολιτικός που βρέθηκε στην ουκρανική πρωτεύουσα μετά το ξέσπασμα του πολέμου. Την Τρίτη συναντήθηκε εκεί, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι και τον Δήμαρχο του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επικοινωνία Γερμανού Προέδρου, Πρόεδρο, Ουκρανίας,epikoinonia germanou proedrou, proedro, oukranias