Επίδειξη δύναμης και πρόκριση για την Εθνική Γυναικών

Κέρδισε την Ιρλανδία με 3-0 και βλέπει την πρωτιά .

Επίδειξη δύναμης από την Εθνική Γυναικών την Τρίτη στα Νησιά Φαρόε. Στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου της προκριματικής φάσης των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης που διεξάγονται στο Τόρσβαν κέρδισε την Ιρλανδία με 3-0 σετ (25-12, 25-09, 25-12) σε μια ώρα και 14 λεπτά.
Η Εθνική πέτυχε τη δεύτερη νίκη, εξασφάλισε την πρόκριση στην τελική φάση των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης και παίζει την πρωτιά την Τετάρτη στον αγώνα με τη γηπεδούχο ομάδα

των Νησιών Φαρόε.

Εδειξε ότι είναι το αφεντικό
Δυνατά μπήκε στο πρώτο σετ η Εθνική και έδειξε ότι θα ήταν το αφεντικό του σετ. Με σωστές επιλογές τέλειωνε τις φάσεις με συνέπεια να προηγηθούμε 08-03. Τα κορίτσια του Πέτρου Πατσιά συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ντάμπλ – σκορ 12-06 και 14-07 αφού είχαν σωστές επιλογές στον κεντρικό άξονα όπου οι Ζακχαίου Ιορδάνους και Στυλιανού από διαγώνια τέλειωναν τις φάσεις. Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα από την ομάδα της Ιρλανδίας η Εθνική πήρε το σετ με 25-12 και προηγήθηκε 1-0 στα σετ.

Κυρίαρχη σε όλα
Με την επιστροφή στο taraflex οι Ιρλανδέζες εμφανίστηκαν πιο ανταγωνιστικές και κατάφεραν να είναι κοντά στην Εθνική μας η οποία προηγήθηκε στο πρώτο τεχνικό τάιμ –άουτ χάρις στην υπεροπλία της στο φιλέ με 08-05. Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη για τις κοπέλες μας οι οποίες κυριάρχησαν και αφού είχαν πολύ καλά σέρβις που δυσκόλεψαν την υποδοχή των Ιρλανδέζων, αλλά και πολύ καλά μπλοκ προηγήθηκαν με 17-07. Τα δεδομένα δεν διαφοροποιήθηκαν μέχρι το τέλος του δεύτερου σετ με την Εθνική να κερδίζει με 25-09 και να κάνει βήμα νίκης με το 2-0 στα σετ.

Καθάρισαν εύκολα
Αποφασισμένες να καθαρίσουν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν ήταν οι παίκτριες της Εθνικής μας ώστε να επικεντρωθούν στο κατά τεκμήριο δυσκολότερο αγώνα της Τετάρτης κόντρα στα Νησιά Φαρόε. Για το λόγο αυτό μπήκαν πολύ δυνατά στο τρίτο σετ και προηγήθηκαν με 10-03 ενώ οι διεθνείς δημιούργησαν νταμπλ – σκορ στο δεύτερο τεχνικό ταίμ άουτ προηγούμενες με 16-08.
Η ομάδα των Πέτρου Πατσιά και Κώστα Παναγίδη συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και προηγήθηκε 23-10 αφού δούλεψε στην εντέλεια τόσο το σερβίς (κερδίσαμε πολλούς πόντους με την παρουσία της Δημητρίου) όσο και η επίθεση με μπλοκ, κεντρικό άξονα και διαγώνια τελειώματα κέρδισε το σετ με 25-12 και τον αγώνα με 3-0.

Κορυφαία από την Εθνική μας η Ράνια Στυλιανού με 11 πόντους και κοντά σε απόδοση οι Χ’’Χριστοδούλου (9 πόντοι), Ζακχαίου (7 πόντοι), Ελ. Κολοκοτρώνη (6 πόντοι και τέσσερεις άσους και Δημητρίου με πέντε πόντους) και η αρχηγός Άντρη Ιορδάνους.

Κύπρος (Π. Πατσιάς): M. Kολοκοτρώνη, Ζακχαίου, Στυλιανού, Χ’’Χριστοδούλου, Ιορδάνους, Σπύρου. Λίμπερο: Μοσφιλιώτη, Ε. Λεωνίδου Αλλαγές: Δημητρίου, Ε. Κολοκοτρώνη, Λάμπρου, Ι. Λεωνίδου.

Ιρλανδία( Ου. Ρούσενμπουργκ): Σ. Μπενν, Μόλλοι, Κάσσιντι, Χάλπιν, Νόλαν, Κ. Μπενν. Λίμπερο: Ρόαντρι, Άλλεν. Αλλαγές: Λίνεχαν, Κρίετον, Ο’Νήλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα