Επιχορήγηση έργων από την τουρκική «πρεσβεία» στα κατεχόμενα

Το «γραφείο ανάπτυξης και οικονομικής συνεργασίας» ("ΚΕΙ")  της «πρεσβείας» της Τουρκίας στα κατεχόμενα παρέχει οικονομική στήριξη ύψους 20 εκατ. τουρκικών λιρών για ένα επιχειρηματικό σχέδιο σε συνεργασία με τη «πρωθυπουργία».

Το έργο στοχεύει στην παροχή εκπαίδευσης, συμβουλών και επιχορηγήσεων για την επιχειρηματικότητα και στην ίδρυση επιχειρήσεων και απευθύνεται σε άτομα που γεννήθηκαν από το 1987 και μετά.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι τρεις βασικοί τομείς καθορίστηκαν στο έργο, με τίτλους «Τεχνολογία και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες», «Παραδοσιακές επιχειρηματικές

ιδέες» και «Επιχειρηματικές ιδέες προσανατολισμένες στις εξαγωγές με υψηλή αξία επωνυμίας που θα προσθέσουν αξία στην οικονομία της 'τδβκ'».

Το έργο θα πραγματοποιηθεί υπό τον συντονισμό της τουρκοκυπριακής «υπηρεσίας ανάπτυξης επενδύσεων ("YAGA")» και τη χορηγία της Τουρκικής Τράπεζας, με τη χρηματοδότηση του "ΚΕΙ".

Το "ΚΕΙ" έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια μια συχνή και στοχευμένη οικονομική στήριξη συγκεκριμένων προγραμμάτων, έργων και επιχειρήσεων που ανακοινώνονται απευθείας και όχι μέσω των σχετικών «θεσμών» του ψευδοκράτους, πράγμα που παλαιότερα είχε προκαλέσει αντιδράσεις ως προς την άμεση παρέμβαση της Τουρκίας στα κατεχόμενα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα