Επιχειρήσεις και επιβεβαιωμένα κρούσματα – Η κατάσταση και τα μέτρα

Αναστάτωση – ως αναμενόταν – προκλήθηκε από την είδηση ότι εντοπίστηκαν επιβεβαιωμένα κρούσματα σε υπεραγορές και άλλες επιχειρήσεις. Δυο επιχειρήσεις, στις οποίες εντοπίστηκαν επιβεβαιωμένα κρούσματα προέβησαν σε ανακοινώσεις το πρωί της Τρίτης, ενημερώνοντας το κοινό ότι συμμορφώθηκαν και ακολουθούν από την πρώτη στιγμή τα μέτρα του Υπουργείου Υγείας και των Υγειονομικών Υπηρεσιών.

Δείτε εδώ: Ανακοίνωση Αλφαμέγα για εντοπισμό κρουσμάτων σε υπεραγορά

Δείτε επίσης εδώ: Ανακοίνωση Υπ. Υγείας για τις επιχειρήσεις στις οποίες εντοπίστηκαν

κρούσματα

Δείτε ακόμη: Διέμεναν μαζί οι 12 που εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό–Η ανακοίνωση του "Ζορπά"

Αρκετές επιχειρήσεις από την πρώτη στιγμή έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα και προχώρησαν σε αναδιαμορφώσεις του προγράμματος για το προσωπικό τους, προκειμένου να προφυλαχθούν οι εργαζόμενοι μεν και να είναι σε θέση δε, να λειτουργεί η επιχείρηση. Ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας, μιλώντας το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας στις Τομές στα Γεγονότα εξήγησε ότι δύναται μια επιχείρηση στην οποία εντοπίστηκε κρούσμα να επαναλειτουργήσει εντός της ίδιας μέρας.

Διαβάστε εδώ περισσότερα: Υπ.Υγείας: Επιχειρήσεις με κρούσματα, επαναλειτουργούν με βάση διατάγματα/VID

Αυτό σύμφωνα με τον κ.Ιωάννου μπορεί να γινει νοουμένου ότι η επιχείρηση απολύμανε τους χώρους της, απομάκρυνε τις επιβεβαιωμένες επαφές του κρούσματος (μετά από ιχνηλάτηση), έγιναν όλοι οι μοριακοί έλεγχοι στο υπόλοιπο προσωπικό και τέλος μετακλήθηκε προσωπικό που δεν εργαζόταν, για να δουλέψει.

Όπως ενημερώνεται το SigmaLive, το εν λόγω ζήτημα με τα κρούσματα σε επιχειρήσεις που παραμένουν ανοικτές και εξυπηρετούν το κοινό, προβλημάτισε αρκετά. Γίνεται αντιληπτό ότι οι επιχειρήσεις υποχρεούνται με βάση τα ισχύοντα διατάγματα να ανακοινώνουν αν εντοπίστηκαν στους χώρους τους επιβεβαιωμένα κρούσματα. Υποχρεούνται όμως να τηρούν όλα τα μέτρα του Υπουργείου Υγείας τα οποία έλαβαν και μέσω επιστολής από τις πρώτες μέρες. Ίδια ενημέρωση του SigmaLive αναφέρει ότι δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να υπάρξει ενδεχομένως νέα ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας με την οποία θα καταγράφονται τα μέτρα που είναι υποχρεωμένες να τηρούν οι επιχειρήσεις.

Διαβάστε επίσης εδώ: Ηροδότου: Δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού από τρόφιμα

Πηγές τώρα από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Υπεραγορών που μίλησαν στo SigmaLive εξέφρασαν την ελπίδα όπως οι επιχειρήσεις να προβαίνουν σε ανακοινώσεις στην περίπτωση που εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα στους χώρους τους. Ίδιες πηγές απέρριψαν στο SigmaLive τις φήμες για κρούσματα και σε άλλες υπεραγορές ή φρουταρίες, που βλέπουν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας κυρίως μέσω των μέσων Κοινωνικής δικτύωσης και ξεκαθάρισαν ότι κανένα μέλος του Συνδέσμου δεν έχει αναφέρει οτιδήποτε.

Διαβάστε εδώ: Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών: Λαμβάνονται όλα τα μέτρα

Τέλος, το SigmaLive συνομίλησε και με κυβερνητικές πηγές για το ζήτημα των μέτρων και αν υπάρχει σκέψη για αυστηροποίηση. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του στο ΣΙΓΜΑ το βράδυ της Δευτέρας ανέφερε ότι είναι σχεδόν ανέφικτο να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα. Κυβερνητικές πηγές λοιπόν, μιλώντας στο SigmaLive απέρριψαν το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων και σημείωσαν ότι τις επόμενες μέρες θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από τις Αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα