Η κατάθεση ψυχής του Τράγκολα ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη του «Ορέστη» (vid)

Ένα χρόνο μετά τον εντοπισμό της πρώτης σορού στο Μιτσερό, ο πρώην διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τάγκολας, μίλησε στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι.

Ο Μάρκος Τράγκολας αρχικά ανέφερε ότι είναι μια ξεχωριστή ημέρα, ξύπνησαν μήνες. «Από τις 14 Απριλίου το απόγευμα άρχισε όλη αυτή η διαδικασία, η οποία διήρκησε μέχρι τις 12 Ιουνίου στις 14:30 η ώρα που βρήκαμε τη μικρή στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στις 14 Απριλίου, αναφέρει ότι την κλήση την είχαν πάρει από την αστυνομία,

ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως  και είχαν εντοπίσει το θύμα να επιπλέει, δεν μπορούσαν να την ανακτήσουν, έτσι κλήθηκε η ΕΜΑΚ. Αυτή ήταν η απαρχή της έρευνας μέσα στο ίδιο φρεάτιο, με αποτέλεσμα στις 20 Απριλίου να εντοπιστεί το δεύτερο θύμα. Πρόσθεσε μετά από οδηγίες του ΤΑΕ, έπρεπε να συνεχίσουν τις έρευνες στο ίδιο φρεάτιο, γιατί υπήρχαν πληροφορίες για ακόμα ένα θύμα. Οι έρευνες περιελάμβαναν κάμερες, ενώ είχε κληθεί και η εταιρεία Μπρασάλ γιατί έπρεπε να κατέβουν σε βάθος 130 μέτρων.

Σύμφωνα με τον Μάρκο Τράγκολα, η συνέχεια σε ένα λάκκο στο πεδίο βολής της Ξυντούς, όπου εντοπίστηκε μια ακόμη σορός. Οι επιχειρήσεις εκείνη την περίοδο ήταν επικεντρωμένες στη λίμνη Μεμί αλλά και στην Κόκκινη λίμνη, όπου αναζητούνταν οι τρεις βαλίτσες. Μίλησε επίσης για τις δύσκολες στιγμές στις λίμνες, όπου υπήρχε αγωνία και άγχος για τον εντοπισμό των βαλιτσών.

Σε ερώτηση εάν ήταν η πιο δύσκολη κατάσταση που έζησε και εάν το Μαρί ήταν πιο δύσκολο, απάντησε ότι η υπόθεση με το Μαρί διήρκησε μόνο μία ημέρα, αν και οι εικόνες που αντίκρυσαν εκεί ήταν τραγικότητες και βρίσκονται βαθιά στη ψυχή και το μυαλό τους. Από την άλλη οι έρευνες στις λίμνες ειδικότερα διήρκησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε ένα τελείως επικίνδυνο και αφιλόξενο περιβάλλον για την ασφάλεια του προσωπικού που επιχειρούσε.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Δείτε αναλυτικά τα κρούσματα ανά περιοχή παγκύπρια (ΧΑΡΤΗΣ/ΛΙΣΤΕΣ)

Διέμεναν μαζί οι 12 που εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό–Η ανακοίνωση του "Ζορπά"

Ανακοίνωση Αλφαμέγα για εντοπισμό κρουσμάτων σε υπεραγορά

«Εγκλωβισμένος» δίνει αγώνα για να κηδέψει τη σύντροφό του-Πέθανε από κορωνοϊό

Keywords
Τυχαία Θέματα