Επί ποδός οι Τ/κ για άνοιγμα οδοφράγματος Δερύνειας (ΒΙΝΤΕΟ)

Την ίδια ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποιεί επαφές και συναντήσεις στη Νέα Υόρκη με φόντο το κυπριακό, η τουρκοκυπριακή πλευρά απαντά με “πρωτοφανή ένδειξη καλής θελήσεως” και με έντονη κινητοποίηση στην ολοκλήρωση των εργασιών για τη διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας.

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή από τα κατεχόμενα, το ψευδοκράτος έχει ήδη προχωρήσει στην τοποθέτηση των κουβουκλίων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη ψευδοαστυνομία ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εργασίες της ηλεκτροδότησης και

της κατασκευής του δρόμου που έχει απομείνει για την ολοκλήρωση της λεωφόρου

Μάλιστα σε χθεσινό της δημοσίευμα η Yeni Duzen φιλοξενεί δηλώσεις του ακτιβιστή της Πρωτοβουλίας για την Αμμόχωστο Οκάν Νταγλί, ο οποίος επιβεβαιώνει την πυρετώδη έναρξη των εργασιών.

Ερωτηματικά εξάλλου προκαλεί το γεγονός κατά πόσον η τουρκοκυπριακή πλευρά σπεύδει να διασκεδάσει τις ανησυχίες για την καθυστέρηση, κάτι το οποίο αναμένεται να θέσει και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων.

«Δεν υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή ξεκάθαρη εικόνα ώστε να μπορούμε να μπορούμε να τοποθετηθούμε ή αλλαγή στάσης μέχρι αυτήν που είχε μέχρι τώρα η τουρκική πλευρά γύρω από αυτό το θέμα», ανέφερε ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δερύνειας εκφράζει την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών τονίζοντας πως πρόκειται για θέμα το οποίο θα ωφελήσει και τις δύο κοινότητες.
Αξίζει να επισημανθεί πως εξακολουθεί να εκκραμμεί η μετακίνηση του παλιού στρατιωτικού τουρκικού φυλακίου για το οποίο ασκούνται έντονες πιέσεις από τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς βρίσκεται εντός της Νεκρής Ζώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επί, Δερύνειας ΒΙΝΤΕΟ,epi, deryneias vinteo