Επί ποδός η Αστυνομία τις μέρες των εορτών

Περισσότερα από 300 μέλη της Αστυνομίας θα εργαστούν τις μέρες των εορτών σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, ο οποίος εξήγησε ότι αυτές τις μέρες εντατικοποιούνται τα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία με στόχο την εξυπηρέτηση και ασφάλεια των πολιτών.

«Έχουμε λάβει υπόψη εμπειρίες του παρελθόντος όσον αφορά διάφορα θέματα τα οποία μας είχαν απασχολήσει και σε αυτό το πλαίσιο θα εντατικοποιηθούν οι περιπολίες σε πολυσύχναστους δρόμους και κύριες αρτηρίες έτσι ώστε να αποτρέψουμε την διάπραξη οποιοδήποτε αδικημάτων και ιδιαίτερα των κλοπών» ανέφερε.

Όπως

εξήγησε ο κ. Αγγελίδης, σε αυτό το πλαίσιο ο Αρχηγός Αστυνομίας έχει δώσει οδηγίες όπως το προσωπικό γραφείου ενισχύσει τις αστυνομικές διευθύνσεις τόσο στις πεζές όσο και στις μηχανοκίνητες περιπολίες για να υπάρχει έντονη παρουσία της Αστυνομίας.

Αυτό που σημείωσε ο κ. Αγγελίδης είναι πως και οι ίδιοι οι πολίτες θα πρέπει να πάρουν μέτρα προστασίας της περιουσίας τους και κάλεσε τους πολίτες που θα κινηθούν στα καταστήματα να προσέξουν να έχουν μαζί τους τα απολύτως απαραίτητα δηλαδή χρηματικό ποσό το οποίο χρειάζονται και τη τσάντα υπό τον συνεχή έλεγχο τους. Κάλεσε επίσης του πολίτες σε περίπτωση που εντοπίσουν ύποπτα πρόσωπα να ειδοποιούν την Αστυνομία ενώ όσον αφορά τα αυτοκίνητα να μην αφήνουν περιουσία μέσα σε αυτά που να είναι ορατή ή να αφήνουν σε λειτουργία τη μηχανή του αυτοκινήτου τους σε περίπτωση που κατεβούν σε περίπτερο ή καταστήματα.

«Όσον αφορά τα θέματα ασφάλειας των περιουσίας παράκληση προς όλους είναι να ελέγξουν τα σπίτια. Υπάρχουν περιπτώσεις που έγινε παραβίαση από ανοικτά παράθυρα και αν κάποιος θα απουσιάζει καλά είναι να ενημερώνονται οι γείτονες για να έχουν κάποια έννοια» είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ακόμη ότι θα υπάρχει σε κύριες οδικές αρτηρίες παρουσία της Αστυνομίας τόσο από πλευράς Τροχαίας Αρχηγείου όσο και των επαρχιακών κλιμακίων σε μια προσπάθεια να προληφθούν τα οποιαδήποτε δυστυχήματα είτε αυτά είναι σοβαρά ή θανατηφόρα.

«Έχουν εντατικοποιηθεί επίσης οι έλεγχοι όσον αφορά ηλεκτρονικό τζόγο, κυβεία και για ιδιωτικά γραφεία ασφαλείας και φρουρούς ασφάλειας κατά πόσο εργάζονται με την συγκεκριμένη άδεια» ανέφερε.

Τέλος ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι θα ενημερώνονται διαρκώς οι λογαριασμοί της Αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να ενημερώνονται άμεσα και έγκαιρα οι πολίτες.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα